ciutadans valents eleccions municipals 2023 barcelona

Finalment, s’ha confirmat el que feia dies que apuntaven la majoria de les enquestes prèvies a la jornada electoral: Ciutadans i Valents no han aconseguit arribar al 5 % dels vots en aquestes eleccions municipals del 2023 i, per tant, es queden sense representació a l’Ajuntament de Barcelona.

Ni la candidata de Ciutadans, Anna Grau, ni tampoc la de Valents, Eva Parera, no han aconseguit conservar els votants del 2019, quan la coalició Barcelona pel Canvi – Ciutadans, encapçalada per Manuel Valls, va sumar sis regidors i es va situar com la quarta formació al consistori.

Cs, fora del consistori després de vuit anys

En el cas de Ciutadans, el partit taronja es queda sense regidors després de dos mandats amb representació al consistori. El 2015, amb Carina Mejías de cap de llista, va obtenir-hi cinc regidors i l’11 % dels vots. Quatre anys més tard, el 2019, Cs es va presentar en coalició amb Barcelona pel Canvi, el moviment liderat per Manuel Valls, i van aconseguir sumar-hi un regidor més, fins a arribar als sis regidors i el 13 % dels vots.

Amb la marxa de l’exprimer ministre francès de la política barcelonina, la número dos, Eva Parera, va canviar el nom del partit pel de Valents, amb el qual s’ha presentat a aquestes eleccions municipals del 2023.

Què vols saber de les eleccions municipals a Barcelona?