41 regidors Ajuntament Barcelona

Les eleccions municipals 2023 deixen l’Ajuntament de Barcelona ple de cares noves. De fet, dels 41 regidors que hi ha al consistori, més de la meitat, 22, són nous i els altres 19 ja havien estat escollits el mandat anterior i repeteixen. El nou Ajuntament serà paritari amb 21 homes i 20 dones.

Entre els regidors més veterans hi ha Janet Sanz (BComú) i els socialistes Jaume Collboni i Albert Batlle.

El retorn d’alguns antics regidors

Entre els nous regidors hi ha força exconsellers. És el cas de Neus Munté, Victòria Alsina, Damià Calvet i Ramon Tremosa, de Trias per Barcelona, i d’Esther Capella, d’Esquerra Republicana (que també va ser regidora entre el 2007 i el 2011). També hi ha vells coneguts de la política municipal que tornen al consistori, com Daniel Sirera, del Partit Popular; Joana Ortega, de Junts, o Àngels Esteller, del Partit Popular (que hi va estar quatre mandats, del 2003 al 2019).

Tornen dos exalcaldes

Entre els retorns, el més destacat és el de Xavier Trias, perquè significa la tornada per primera vegada d’un exalcalde de Barcelona, que recuperarà la condició de regidor després de ser-ho entre el 2003 i el 2019. L’altre exalcalde que torna és Jordi Valls, que va ser batlle de Manresa pel PSC i va presidir el Port de Barcelona i ara dirigeix Mercabarna.

Cares noves del món associatiu i veïnal

A banda dels polítics d’oficis, entre els nous regidors també hi ha gent que prové d’altre àmbits, com la número dos del PSC, Maria Eugenia Gay, advocada i exdegana del Col·legi d’Advocats de Barcelona; o Lluís Rabell, també a les llistes socialistes, exdiputat de Catalunya Sí que es Pot i expresident de la FAVB. També dels moviments veïnals s’estrenen Guille López, d’Eixample Respira, i Carolina Recio, tots dos a les files de Barcelona en Comú.

Què vols saber de les eleccions municipals a Barcelona?