programa vox eleccions municipals 2023 barcelona
Foto: ACN

Vox entraria per primera vegada a l’Ajuntament de Barcelona amb 2-3 regidors i el 5,9 % dels vots en aquestes eleccions municipals 2023, en empat amb el Partit Popular tant en edils com en intenció de vot. És una de les conclusions del sondeig de GESOP per a betevé i ‘El Periódico’, que preveu una victòria d’Ada Colau (BComú) amb entre 10 i 11 regidors per davant de Xavier Trias (TriasxBCN) i Jaume Collboni (PSC), que obtindrien entre 9 i 10.

Un altre dels titulars del sondeig és que Ciutadans i Valents, que fins ara tenien representació a l’Ajuntament de Barcelona, quedarien fora del consistori, amb un percentatge de vots molt per sota del mínim necessari (5 %). Segons el sondeig, el partit d’Eva Parera obté un 1,5 % dels vots, molt a prop de la formació taronja d’Anna Grau, que es queda amb un 1,4 %.

També quedaria fora del consistori la CUP, amb el 3,2 % dels sufragis.

Ada Colau guanya les eleccions a Barcelona

L’enquesta dona com a guanyadora Ada Colau amb entre 10 i 11 regidors i un 22,5 % dels vots. La candidata de BComú, però, obtindria una victòria molt ajustada, amb Junts i PSC molt a prop, empatats amb entre 9 i 10 regidors cadascun i un 20,8 % i un 19,9 % dels vots, respectivament.

Pel que fa a ERC, quedaria com a quarta força amb entre 6 i 7 regidors (14,5 %), per davant del PP i Vox.

Què vols saber de les eleccions municipals a Barcelona?