eleccions municipals Barcelona

Aquí trobaràs els resultats de Barcelona de totes les eleccions municipals celebrades fins a l’actualitat, del 1979 al 2019. Els primers comicis després de la dictadura franquista es van celebrar el dimecres 3 d’abril del 1979. Des d’aleshores, i tal com marca la llei electoral (LOREG), s’han celebrat cada quatre anys.

Navega pels enllaços següents per veure un resum de les dades principals, per partits i també per districtes.

Els regidors del Plenari

El Plenari de l’Ajuntament de Barcelona el formen 41 regidors electes. Per qüestions demogràfiques que marca la llei electoral, fins a l’any 1995 eren 43.

En el gràfic següent trobaràs els partits amb representació al Ple des de l’any 1979.

Els resultats per vots absoluts i per percentatge de vot

Les votacions es comptabilitzen amb els vots absoluts, que són el nombre de paperetes que corresponen a cada partit. A la pàgina oficial del Ministeri de l’Interior es pot consultar també quin percentatge de vot ha obtingut cada candidatura respecte al cens electoral (tots els ciutadans cridats a les urnes) i respecte a la resta de candidatures. Però el que es té en compte a tots els efectes és el percentatge de vot vàlid, que inclou els vots a candidatures i també el vot en blanc, però no el vot nul perquè es considera no vàlid.

La LOREG marca, en el cas de les eleccions municipals, el llindar del 5 % dels vots vàlids per aconseguir representació als ajuntaments.

A continuació pots consultar el percentatge de vots que ha obtingut cada candidatura en totes les eleccions celebrades a Barcelona fins a l’actualitat.

En els gràfics següents pots veure l’evolució per partits i any electoral tant pel que fa a vots absoluts com a percentatge de vot.

El resultat als districtes

En els gràfics següents pots trobar la força més votada i el percentatge de vot que van obtenir els partits principals per districte i per any electoral. També pots consultar el nombre de vots, en valor absolut.