eleccions municipals Barcelona

Aquí trobaràs els resultats de Barcelona de totes les eleccions municipals celebrades fins a l’actualitat, del 1979 al 2019. Els primers comicis després de la dictadura franquista es van celebrar el dimecres 3 d’abril del 1979. Des d’aleshores, i tal com marca la llei electoral (LOREG), s’han celebrat cada quatre anys. Tan bon punt se celebrin les eleccions municipals 2023, actualitzarem aquesta pàgina amb les dades noves perquè vegis l’evolució fins avui dia!

Navega pels enllaços següents per veure un resum de les dades principals, per partits i també per districtes.

Eleccions municipals del 2023 | Totes les notícies
Últimes notícies i tot el que cal saber sobre les eleccions municipals del 2023 a Barcelona, que se celebraran el mes de maig

Els regidors del Plenari

El Plenari de l’Ajuntament de Barcelona el formen 41 regidors electes. Per qüestions demogràfiques que marca la llei electoral, fins a l’any 1995 eren 43.

En el gràfic següent trobaràs els partits amb representació al Ple des de l’any 1979.

Els 41 regidors de l’Ajuntament de Barcelona
Aquí pots consultar, actualitzats, els regidors de Barcelona que formen part de la corporació abans no arribin les eleccions municipals del 2023

Els resultats per vots absoluts i per percentatge de vot

Les votacions es comptabilitzen amb els vots absoluts, que són el nombre de paperetes que corresponen a cada partit. A la pàgina oficial del Ministeri de l’Interior es pot consultar també quin percentatge de vot ha obtingut cada candidatura respecte al cens electoral (tots els ciutadans cridats a les urnes) i respecte a la resta de candidatures. Però el que es té en compte a tots els efectes és el percentatge de vot vàlid, que inclou els vots a candidatures i també el vot en blanc, però no el vot nul perquè es considera no vàlid.

La LOREG marca, en el cas de les eleccions municipals, el llindar del 5 % dels vots vàlids per aconseguir representació als ajuntaments.

A continuació pots consultar el percentatge de vots que ha obtingut cada candidatura en totes les eleccions celebrades a Barcelona fins a l’actualitat.

En els gràfics següents pots veure l’evolució per partits i any electoral tant pel que fa a vots absoluts com a percentatge de vot.