El candidat del PSC a les eleccions municipals 2023 a Barcelona, Jaume Collboni, ha proposat revisar i endurir l’ordenança de civisme durant els 100 primers dies de mandat si esdevé alcalde. El socialista ha assegurat que l’ordenança actual ha quedat obsoleta i ha marcat com a “màxima prioritat” restablir “la convivència a l’espai públic”. Per això, creu que la futura ordenança ha de ser més estricta en qüestions com el consum d’alcohol al carrer, les pintades o la circulació de patinets.

A través d’un “pacte pel civisme”, Collboni planteja incrementar les sancions previstes a l’ordenança de civisme i, fins i tot, obligar a fer treballs per a la comunitat com a forma de pagament. En aquest sentit, el candidat del PSC ha posat com a exemple que si un grafiter pinta una paret o una persiana, hagi de ser ell mateix qui la netegi.

Hem de combatre no només l’incivisme, sinó també els incívics, tots aquells que es pensen que alguns comportaments no tenen resposta de l’Ajuntament”
Jaume Collboni, candidat del PSC a l’alcaldia

Des d’una roda de premsa al barri del Congrés i els Indians, Jaume Collboni s’ha vantat d’haver erradicat el fenomen de la venda a la manta i d’haver prohibit la circulació dels bicitaxis durant els últims quatre anys, al govern de coalició amb Barcelona en Comú. També ha assegurat que cal millorar els mecanismes de l’Ajuntament de Barcelona per cobrar les sancions, en especial aquelles imposades a turistes.

La roda de premsa s’ha fet dues hores després del primer debat d’alcaldables des que va començar oficialment la campanya electoral, en què Collboni ha dit per primera vegada que no farà alcalde ni Xavier Trias (TriasxBCN) ni Ada Colau.

Què vols saber de les eleccions municipals a Barcelona?