El candidat d’Esquerra Republicana, Ernest Maragall, ha proposat la creació d’un fons econòmic de 1.000 milions d’euros per poder rehabilitar 160.000 habitatges durant vuit anys. “No ens podem permetre el malbaratament d’energia en l’edificació”, ha dit davant de la pèrgola fotovoltaica del Fòrum, on ha desgranat les propostes sobre agenda verda i transició ecològica a les eleccions municipals 2023.

El republicà assegura que el 80 % dels edificis de la ciutat estan a l’escala més baixa en eficiència energètica, i ha dit que “és el moment de fer un salt endavant”. En aquest sentit, també ha explicat que l’aposta de la Generalitat d’instal·lar plaques fotovoltaiques en uns 400 edificis públics de Barcelona permetrà abastir un mínim de 20.000 habitatges de la ciutat, i crear xarxes energètiques lligades a aquests punts de generació d’energia.

“El meu únic compromís de pacte és amb Barcelona”

Sobre possibles acords postelectorals, Maragall s’ha mostrat escèptic amb la intervenció de Colau al debat d’alcaldables organitzat per RAC1 i ‘La Vanguardia’ aquest divendres, en què ha apostat per un acord progressista amb ERC i el PSC. “El grau de credibilitat de Colau és molt baix”, ha assegurat el republicà i recorda que fa quatre anys “va decidir participar en un pacte de la vergonya amb Collboni i Valls“. “Quan quedi clar que no està en condicions de repetir en podem tornar a parlar”, li ha etzibat. Mentrestant, assegura: “El meu únic compromís de pacte és amb Barcelona”.

Què vols saber de les eleccions municipals a Barcelona?