horari colegis electorals 12 maig

Resolta la incertesa que ha planat durant tota la tarda d’aquest 12-M. Els col·legis electorals tancaran a les 20 h del vespre, com en tots els comicis. Finalment, la Junta Provincial de Barcelona ha descartat allargar-ne l’horari, tal com havien demanat formalment ERC i Junts+ per la crisi de Rodalies. La de Tarragona també ha dit que no, d’acord amb fonts d’ERC.

La JEC recorda que una pròrroga té un “caràcter excepcional” a la legislació

La Junta Provincial ha pres aquesta decisió després que la Junta Electoral Central hagi autoritzat a les juntes provincials a allargar l’horari de votació només si s’acredita que no hi ha “mitjans alternatius”. La JEC ha remarcat, però, que una pròrroga en l’horari de votació té un “caràcter excepcional” a la legislació, i recorda que només es preveu per a quan “s’hagi hagut d’interrompre la votació per absència de paperetes o per causa de força major”.

D’altra banda, la resolució diu que s’ha de tenir en compte que la suspensió del transport de Rodalies “es coneix des de primera hora del matí, amb temps per a buscar mitjans alternatius de transport” i afirma que “per regla general els electors tenen la seva residència a prop de la mesa electoral on voten”.

ERC i Junts+ han demanat que s’ampliés l’horari

Les dues formacions havien presentat un escrit en què demanaven ampliar l’horari dels comicis perquè consideren que els talls en el servei de Rodalies han condicionat la jornada electoral.

ERC ha estat el primer partit que ha presentat la petició d’allargar els comicis i ha sol·licitat que s’ampliïn en una hora les votacions a les demarcacions de Barcelona i Tarragona. Junts també ho fet però en aquest cas ha demanat que l’horari s’allargui a totes les demarcacions fins a un màxim de quatre hores.