Ada Colau

L’alcaldessa, Ada Colau, ha ofert espais municipals per fer proves PCR i intentar descongestionar els CAP que, segons ha dit, estan “molt al límit i saturats”. En una entrevista a Ràdio4 i La 2, ha explicat que en aquests moments estan en converses tècniques i ha apuntat a habilitar com a mínim un espai per districte per fer proves de covid-19.

Colau ha explicat que, de la mateixa manera que l’Ajuntament ha ofert 45 espais per ampliar els CAP, ara ofereix, si cal, més espais “per fer circuits PCR separats del CAP”. Colau diu que ara és el moment de reforçar l’atenció primària. La mesura va en la mateixa línia dels espais municipals que ja s’han ofert a les escoles o per la vacunació de la grip.

Col·laboració si s’aplica el toc que queda

Sobre la possibilitat que s’apliqui un toc de queda, Colau no s’ha volgut pronunciar, ha dit, per no generar polèmiques en un moment en què la ciutadania està “angoixada”. Tot i això, ha assegurat que el govern municipal col·laborarà amb el que decideixin la Generalitat i el Govern espanyol.

Colau, disposada a un tercer mandat

Sobre la possibilitat de presentar-se a un tercer mandat, Colau ha dit que ara mateix no hi pensa. L’alcaldessa afirma que no va dir que es presentaria a un tercer mandat, però que hi estaria disposada si el projecte dels comuns així ho decidís. Diumenge passat, Colau va apuntar aquesta possibilitat en una entrevista a ‘El País’ per la situació d’excepcionalitat que s’està vivint arran de la pandèmia.