La cinquena onada de la pandèmia va afectar de ple les franges d’edat més joves, amb més incidència de casos de coronavirus a Barcelona entre la població dels 15 als 24 anys. Un cop passada la corba, el nombre de positius per cada 100.000 habitants ha baixat considerablement en tots els grups d’edat i les diferències d’incidència de covid no són tan abismals. Ara bé, fa quatre setmanes que els barcelonins de 0 a 14 anys són els més afectats. Si ho vols, pots seleccionar una franja d’edat o més al gràfic per veure’n les dades en detall i comparar-les.

Les diferències entre edats es redueixen

Malgrat que els barcelonins de 0 a 14 anys continuen encapçalant les dades més pessimistes, tots els grups han registrat una taxa per sota dels 40 casos setmanals per cada 100.000 habitants i des de finals d’agost la taxa és inferior als 50 contagis. Per això, els colors del gràfic s’han aclarit i gairebé no s’aprecia diferència entre grup.

Actualment, la segona franja amb la incidència més alta són els barcelonins de 35 a 44 anys, amb 26 positius per cada 100.000 habitants, seguits dels de 45 a 55, amb 21 contagis. Les dades més optimistes es corresponen amb els ciutadans de 75 a 84 anys, que tenen una incidència de 13 positius.

Joves en el pic de tres onades

Si ampliem la mirada i analitzem la incidència per grups d’edat des de l’inici de la pandèmia, veiem com cada onada ha afectat més una franja o una altra. Els barcelonins de 15 a 24 anys, en verd fosc al gràfic, despunten amb les xifres més pessimistes en la segona, la quarta i la cinquena onades. Amb dades un pèl més baixes, la incidència dels joves de 25 a 34 anys tenen el mateix comportament.

En canvi, els barcelonins de més de 85 anys van protagonitzar la primera i la tercera onades. Òbviament, la campanya de vacunació contra la covid i el percentatge de grups immunitzats també influeixen en l’evolució de les corbes.