Els casos de coronavirus a Barcelona confirmats en la tercera onada van ser més nombrosos en la població d’edat més avançada, concretament, amb més de 85 anys. Segons les dades de l’Agència de Salut Pública de Barcelona (ASPB), la incidència en aquesta franja d’edat va marcar un pic de 521 positius per cada 100.000 habitants del 18 al 24 de gener. En canvi, el registre màxim de la segona onada es va donar en ciutadans d’entre 15 i 24 anys a finals d’octubre, amb més de 540 contagis per cada 100.000 habitants durant dues setmanes.

Les onades de la pandèmia es marquen al gràfic en vermell més fosc. D’aquesta manera, podem visualitzar una franja de quadrets més obscura, que s’estén a totes les edats, entre mitjans d’octubre i mitjans de novembre. Aquesta zona coincideix amb la segona onada de la covid-19 i té registres més elevats entre la població de 15 a 24 anys, seguida de la de 25 a 34 i de 45 a 55.

Proves fetes per franges d’edat

El Departament de Salut publica les dades de proves PCR i tests d’antígens fets per edats. Estan segmentades per franges més àmplies que les dels positius confirmats però serveixen per dibuixar un context. Aquesta divisió no permet diferenciar amb detall el que està passant dins del bloc comprès entre els 15 i els 64 anys.