L’alcaldessa, Ada Colau, ha afirmat en una entrevista a ‘El País’ que no descarta tornar-se a presentar a l’alcaldia de Barcelona en les pròximes eleccions per acabar de culminar el seu programa municipal: “És veritat que em vaig plantejar una temporalitat, però ens ha tocat un temps excepcional. Teníem una sèrie de projectes als quals ha costat arrencar perquè hem viscut el procés, l’atemptat de la Rambla i ara una pandèmia“. Colau obre la porta a un tercer mandat perquè creu que és important acabar el seu programa de “transformació de Barcelona cap a una ciutat més sostenible, justa i democràtica”.

Preguntada pel suport de Manuel Valls a la seva investidura, Colau ha assegurat que no era el desitjat, encara que no se’n penedeix. “Teníem el dret a aspirar a l’alcaldia perquè el projecte de transformació de Barcelona no sigui una anècdota en els llibres d’història, sinó una constatació que es podia fer política de manera diferent.”

Reclama mesures per als sectors afectats per les restriccions

Pel que fa a les noves restriccions de la Generalitat per mirar d’aturar els contagis de la covid-19 a Catalunya, l’alcaldessa ha dit: “Estem davant d’una emergència sanitària i s’ha de contenir la velocitat de contagi. No entraré a qüestionar les mesures, però sí que exigeixo mesures igual de dràstiques de suport als sectors afectats, perquè no siguin una víctima. No en tenen la culpa i són milers de llocs de treball”.

En l’entrevista, Colau ha defensat que la pandèmia requereix que totes les administracions treballin juntes. “La ciutadania no entén quan es posen per damunt l’interès partidista o confrontacions com la que està liderant el govern de Madrid. No és el que la gent espera de nosaltres”. I afegeix: “Es pot discrepar per descomptat, ningú té la veritat absoluta. Es pot opinar de les mesures, però s’ha de fer d’una forma constructiva”. En el seu cas, diu que l’Ajuntament va discrepar amb la Generalitat en com es van gestionar els casos de les residències durant la primera onada, però en lloc de només criticar el que va fer és oferir ajuda “perquè eren els nostres avis”.