L’Ajuntament de Barcelona està tramitant les peticions de 280 escoles i instituts que han demanat utilitzar espais públics i equipaments municipals per fer classe o activitats a l’aire lliure. La majoria d’aquestes cessions d’espai ja han estat formalitzades. D’aquesta manera, s’han pogut resoldre els problemes de molts centres que van començar el curs sense saber si en podrien disposar.

Les peticions de les escoles són majoritàriament de places i jardins, i en menor mesura espais tancats com biblioteques o centres cívics. El consistori va oferir aquestes espais a les escoles aquest estiu, per poder garantir l’activitat lectiva presencial i el compliment de les mesures de seguretat del coronavirus amb l’inici del curs escolar.

L’escola concertada se suma a les demandes

Els centres que sol·liciten aquests espais són majoritàriament públics, tot i que aquestes darrers dies també s’hi han afegit moltes escoles concertades. L’Ajuntament insisteix que es tracta d’una “llista viva” i que, de fet, treballen amb la previsió que els centres els facin arribar peticions al llarg de tot el curs escolar.

En algunes escoles, el consistori ha donat alternatives a la petició que havien fet inicialment. Per exemple, l’Institut Moisès Broggi havia sol·licitat poder disposar d’un espai al Recinte Modernista de l’Hospital de Sant Pau i, finalment, l’Ajuntament els ha facilitat poder fer ús de la biblioteca Caterina Albert que queda més a prop del centre.