La Generalitat i l’Ajuntament han arribat a un acord per a la cessió de 45 espais municipals a centres d’atenció primària per facilitar l’actual campanya de vacunació de la grip. Segons ha explicat el consistori,  la cessió temporal es fa per poder garantir que, en el context de la pandèmia, l’atenció primària disposi d’espais suficients per poder assumir amb més garanties la pressió assistencial per la campanya de vacunació i “poder mantenir amb les màximes garanties possibles la seva activitat diària”.

Casals i centres cívics

Els 45 espais estan distribuïts per tota la ciutat i inclouen tipologies diverses com casals, centres cívics i casals de gent gran, entre d’altres. Segons ha explicat la regidora de Salut, Gemma Tarafa, de moment són 45 espais, però la xifra es podria ampliar a 95 en cas que fos necessari (fins i tot si calguessin per fer proves PCR).  Entre els espais cedits hi ha, per exemple, l’espai veïnal Calàbria, a l’Eixample; la sala d’actes del Centre Cívic Vallvidrera, o el Centre Cívic el Carmel.

El consistori ha explicat que la cessió es fa per un període inicial de tres mesos prorrogables i estarà regulada per un conveni marc en el qual s’especifica que el Servei Català de la Salut (CatSalut) es farà càrrec de les despeses d’adequació que se’n puguin derivar i dels costos de manteniment dels espais.

Col·laboració entre administracions

Tan la regidora de Salut com la subdirectora del Servei Català de la Salut, Marta Chandre, afirmen que en temps de pandèmia la col·laboració entre la Generalitat i l’Ajuntament ha de ser prioritària. Han posat com a exemple l’oferiment d‘espais municipals a les escoles de la ciutat per poder acollir tots els grups bombolla, els pavellons de salut o els hotels que es van habilitar per acollir malalts de coronavirus en els moments més crítics de la pandèmia.

La regidora de Salut, Gemma Tarafa, ha fet referència a l’augment de contagis a la ciutat de les darreres setmanes i ha afirmat que ha arribat a un creixement del 40 %. Tarafa ha recordat que “a més nombre de contagis, més risc que contagiem persones vulnerables i de saturar el sistema sanitari”. Per això remarca que és important “contenir perquè aquest nombre no augmenti”.