test PCR

Les proves d’automostra de PCR anunciades pel Departament de Salut ja estan disponibles en residències de Barcelona. L’objectiu és que se’n facin tots els treballadors de centres per a gent gran amb una freqüència d’una PCR cada dues o tres setmanes. De moment, la tècnica ha arribat ja a alguns punts de la ciutat i també del Vallès. D’aquesta manera, Salut vol millorar la capacitat de detectar positius de covid-19 i evitar que el virus entri a uns equipaments especialment sensibles.

A més de les residències, les proves d’automostra també es faran a centres educatius. En aquest cas, el desplegament s’ha començat a fer per Girona i en els propers dies, segons Salut, s’hi sumaran les escoles del Barcelonès nord i  del Maresme. En el cas d’escoles i instituts, es podran prendre automostres els alumnes d’ESO, el professorat i el personal d’administració i serveis.

Per recollir les mostres, cal fer-se un frotis nasal, que supervisaran professionals sanitaris. Malgrat que la tècnica suposa perdre “una mica de sensibilitat”, el Departament de Salut creu que les proves permetran “millorar en eficiència i capacitat de cribratge“, a més del fet que “es guanya en agilitat”. Tot i que és el primer cop que l’automostra s’utilitza en la pandèmia del coronavirus, Salut puntualitza que ja es fa sevir en altres àmbits de la medicina, com els càncers de còlon o els mesuradors de glucosa per a diabètics.