vaga ensenyament

Nova vaga de l’ensenyament el 30 de març. És la cinquena i l’última jornada d’aturades educatives previstes el març del 2022 per reclamar la retirada de l’avançament del calendari escolar pel curs 2022-2023, demanar un increment de la inversió en educació, defensar el català i reclamar, una vegada més, la dimissió del conseller d’Educació, Josep Gonzàlez-Cambray. Aquesta és l’última tongada d’aturades a les escoles i instituts de Catalunya aquest març del 2022, del total de cinc dies de vaga unitària.

La vaga d’aquest dimecres 30 de març va acompanyada d’una manifestació a Barcelona, que arrenca a les 11.30 h de la plaça de la Universitat. Recupera el seguiment que hem fet de la jornada en directe i minut a minut.

Últimes notícies de la vaga a l’ensenyament

18:24
   

Fins aquí tota la informació sobre la vaga educativa. Podeu seguir informats a la pàgina web

17:52
   

La reunió de la taula sectorial amb interrogants

Per demà hi ha convocada la taula sectorial, tot i que la  portaveu del sindicat USTEC, Iolanda Segura, ja ha avisat que no s’hi asseuran si Educació no els presenta abans una proposta negociadora  que situï alguns punts de reversió de retallades. Teresa Esperabé, secretària general de la Federació d’Educació de CCOO, ha afegit que volen parlar del calendari, del currículum i el decret de plantilles. El portaveu de la Intersindical-CSC, ha exigit canvis per al curs que ve i no de cara al 2025-2026, ja que la situació crítica és ara.

17:35
   

Nova manifestació el 2 d’abril pel català

Diversos sindicats educatius, estudiants i famílies fan una crida a participar en la manifestació del 2 d’abril a Barcelona en defensa del català a l’ensenyament i en contra de de l’acord que reconeix per primer cop el castellà com a llengua vehicular a les escoles i instituts de Catalunya. La protesta començarà  a les 18 h a la plaça de Sant Jaume.

16:43
   

Baixa la participació en la manifestació de la jornada de vaga d’avui

A la cinquena jornada de vaga a l’escola pública convocada per USTEC-STEs, CCOO, Intersindical-CSC, aspepc·sps, UGT, CGT i USOC, han participat a la manifestació 6.000 persones, segons la Guàrdia Urbana. Una xifra força més baixa que en les primeres vagues, 22.000 en la primera jornada i 10.000 en la d’ahir dimarts, 29 de març. La conselleria d’Educació de la Generalitat ha xifrat en un 8,44 % el seguiment de la vaga docent, amb dades a les 12 hores del 84,62 % dels centres públics.

Pots de fum a la manifestació d'educació

15:58
   

Les mobilitzacions es poden allargar tot el curs

La secretària general d’Educació de CCOO a Catalunya, Teresa Esperabé, ha afirmat que les mobilitzacions “no s’aturaran fins que Educació retiri la modificació del calendari i els currículums i el decret de plantilles”, al qual Bernat Pèlach, de la Intersidical-CSC, ha afegit que les mobilitzacions “si no hi ha un canvi real, es poden allargar tot el curs”.

14:58
   

Els comuns demanaran la dimissió de Cambray si no desencalla la vaga de docents divendres

La líder dels comuns, Jéssica Albiach, ha advertit que demanarà la dimissió del conseller d’Educació, Josep Gonzàlez-Cambray, si no resol la vaga de docents abans de divendres. En una roda de premsa al Parlament, Albiach ha lamentat la “incapacitat manifesta” de Cambray per solucionar la situació, i li ha donat “fins a divendres per resoldre-ho”. També ha criticat el president de la Generalitat, Pere Aragonès, per “no reaccionar”

 

14:09
   

Unes 6.000 persones es manifesten a Barcelona, segons la Urbana

6.000 persones, segons la Guàrdia Urbana, s’han manifestat en la cinquena i darrera jornada de la vaga d’educació. La vaga ha estat convocada per USTEC-STEs, CCOO, la Intersindical-CSC, aspepc·sps, UGT, CGT i USOC. Segons els sindicats, s’han manifestat a tot Catalunya unes 40.000 persones, però no han especificat la xifra de Barcelona.

Manifestació d'educació

13:40
   

Els manifestants arriben a Sant Jaume

La manifestació del sector de l’educació ja ha arribat a la plaça de Sant Jaume. Els sindicats demanen al Departament d’Educació una nova proposta que sigui “real” i que les mesures que proposa el departament siguin una realitat abans que acabi el mandat del govern català.

13:01
   

Un 8,4 % de seguiment de la vaga d’educació

El seguiment del cinquè dia de vaga al sector públic d’educació és del 8,44 % al migdia, segons el del Departament d’Educació. Correspon a les dades comunicades pel 84,62 % dels centres públics a les 12 h. Aquest dijous, darrer dia de vaga, hi estan convocats el personal docent dels centres públics, personal d’administració i serveis, personal laboral dels centres educatius i de les seus d’Educació i personal docent i laboral de llars d’infants de titularitat municipal i de la Generalitat. El servei territorial amb major seguiment és el Consorci d’Educació de Barcelona, amb un 11,81 % i, el de menor, el de Lleida, amb un 2,45 %.

vaga 23 març ensenyament

12:21
   

En marxa la manifestació de la vaga educativa pels carrers del centre de Barcelona

Arrenca la manifestació del darrer dia de la vaga de l’educació. Han llançat una traca per donar el tret de sortida a la marxa, que va en direcció a la plaça de Sant Jaume.

 

11:59
   

Els sindicats asseguren que no aniran a la taula de negociació si no hi ha una “proposta real”

Els sindicats de l’educació asseguren que no aniran a la taula de negociació convocada aquest dijous si no hi ha “una proposta real”. Consideren que les propostes que ha fet el Departament d’Educació s’aplicarien a finals de mandat o a l’inici d’un altre i en això no hi estan d’acord. La reunió de dijous és entre el Departament d’Educació i els sindicats. En aquesta trobada no hi va el comitè de vaga.

manifestació educació

11:41
   

El seguiment a les EBM aquest dimecres és d’un 22, 7 % del total de la plantilla, segons fonts municipals

El seguiment de la vaga a les escoles bressol municipals de Barcelona aquest dimecres és d’un 22,7 % del total de la plantilla, segons fonts municipals. I, descomptant les persones que compleixen els serveis mínims, és d’un 54,8 %. El 59 % d’aquests centres educatius té dos o més educadores en vaga, segons les mateixes fonts.

número desempat escoles bressol barcelona
Foto: Carlota Serarols

11:32
   

El 57,5 % del personal educatiu de les Bressol Municipals de Barcelona (EBM) van seguir la vaga, segons fonts municipals

Segons fonts municipals, el 57,5 % del personal educatiu de les Escoles Bressol Municipals han fet vaga aquest dilluns. En total, un 65 % de les escoles van tenir una o més educadores en vaga.

10:14
   

Desenes de manifestants es concentren a la seu d’ERC contra les polítiques d’Educació

Desenes de manifestants es concentren a la seu d’ERC en contra de les polítiques del Departament d’Educació, segons diu el sindicat USTEC-STEs. Els manifestants han accedit fins al pati de la seu dels republicans al carrer de Calàbria. El Departament d’Educació està liderat per ERC i els manifestants demanen la dimissió del conseller d’Educació, Josep Gonzàlez-Cambray.

Foto: USTEC-STEs

10:02
   

Piquet informatiu a Urgell

Un grup de manifestacions ha organitzat un piquet informatiu a Urgell, a tocar de la parada de l’L1 del metro. L’objectiu dels sindicats és desplaçar-se fins a la seu d’ERC, al carrer de Calàbria

piquet informatiu urgell vaga 30 març

09:55
   

Els docents interins també es mobilitzen

La jornada de manifestacions a Barcelona aquest dimecres, 30 de març comptarà també amb la participació de la Plataforma d’Interines Docents de Catalunya. Demanen “visibilitzar” la seva situació.

09:05
   

Així serà la manifestació per la vaga del 30 de març

Nova jornades de protestes del sector educatiu. Aquest dimecres, els sindicats han convocat una altra manifestació a Barcelona per la vaga de l’ensenyament del 30 de març. La protesta arrencarà a les 11.30 h de la plaça de la Universitat i recorrerà els carrers del centre de la ciutat fins a arribar a la plaça de Sant Jaume. Serà una nova jornada de mobilitzacions a Barcelona, després de les diverses protestes que s’han convocat aquest març del 2022 contra la manca de consens pel calendari 2022-23, el nou currículum, les retallades i el 25 % del castellà a les aules.

08:23
   

Convocada una manifestació el 2 d’abril per defensar la immersió lingüística a les escoles

Sindicats, estudiants i famílies convoquen una manifestació el 2 d’abril a Barcelona en defensa del català. L’USTEC, la CGT i la Intersindical denuncien que l’acord polític que reconeix el castellà com a llengua vehicular a les escoles “posa punt final al model d’immersió lingüística a Catalunya”.

nens escoles vaga

07:46
   

Cinquena i última jornada de vaga d’educació

Cinquena i última jornada de vaga d’educació. Aquest dimecres s’ha convocat una protesta a les 11.30 h a la plaça de la Universitat que marxarà fins a la plaça de Sant Jaume.

Manifestació ensenyament

 

07:24
   

Bon dia des de Barcelona. Soc la Sílvia Carbonell i arrenquem el minut a minut de l’última jornada de vaga d’educació.