Concentració per la vaga d'educació a la seu d'ERC

Desenes de persones s’han concentrat a la seu d’Esquerra aquest dimecres, coincidint amb la vaga d’ensenyament, per fer arribar les seves protestes al partit, de qui depèn el Departament d’Educació, amb Josep Gonzàlez-Cambray al capdavant. Tot i que la intenció inicial era entrar-hi, finalment s’han quedat a l’exterior, on han fet pintades en defensa de l’educació pública i de qualitat i contra la privatització de les escoles i instituts.

La mobilització ha començat al pati interior de la seu, però després que s’hi hagin desplegat els Mossos d’Esquadra, els concentrats s’han traslladat al carrer de Calàbria, just davant la seu. La protesta forma part del piquet informatiu que s’havia organitzat per a aquest dimecres, cinquena i última jornada de vaga prevista aquest mes de març. Els centres públics reclamen revertir les retallades imposades fa més de 10 anys i protesten també contra el nou currículum escolar i contra la decisió d’avançar el calendari escolar al 5 de setembre.

Els vaguistes han demanat de manera reiterada la dimissió del Gonzàlez-Cambray, una petició que han fet sentir a totes les manifestacions fins ara. Els sindicats també han reclamat interlocutar de manera directa amb el president català, Pere Aragonès. El cap de l’executiu, però, ja ho ha descartat, com també ha rebutjat dimitir el conseller d’educació.