Encara no fa 15 dies que el centre de Fira de Barcelona ha obert i ja són més de 3.600 els refugiats ucraïnesos que han demanat tramitar-hi la protecció temporal per viure i treballar a Espanya. L’allau de peticions ha portat l’espai al límit: aquest dissabte no hi havia cap cita disponible per acudir-hi fins al juliol. Davant d’aquest escenari, fonts de la Policia Nacional han explicat a betevé que s’ha reforçat el servei.

Segons el cos policial, la gran quantitat de sol·licituds ha obligat a dotar el centre de més personal i més equips informàtics. A més, s’han obert dos punts nous a Catalunya per tramitar la protecció temporal, a Reus [al Baix Camp] i a Tortosa [al Baix Ebre]. Amb aquests, n’hi ha sis a tot el territori català. Tot plegat sembla que ja podria tenir resultats: aquesta tarda a Fira ja donaven cita per abans, pel maig.

Aragonès: “És important que es pugui ampliar”

Aquest dimecres, el president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha dit en una visita a la Creu Roja que havia traslladat a l’Estat ─que gestiona el macrocentre─ la necessitat d’ampliar-lo. “És important que es pugui dimensionar i, per tant, és una petició que hem fet arribar al Govern espanyol”, ha explicat. Justament, la Creu Roja és qui s’encarrega de l’atenció psicosocial al centre i, la Policia Nacional, de tramitar la protecció temporal.