Famílies que donen suport a la vaga de mestres d’infantil, primària i secundària s’han concentrat aquesta tarda per reclamar una educació pública i de qualitat. Els manifestants han fet sentir la seva veu davant del Consorci d’Educació de Barcelona, a la plaça d’Urquinaona.

La protesta s’ha fet en el quart dia de vaga convocada per a aquest mes en el sector de l’educació, després de la manifestació que han fet els set sindicats educatius des dels Jardinets de Gràcia i fins al Departament d’Educació.

Reivindicacions “per una educació pública i de qualitat”

Reclamen que s’inverteixi el 6 % del PIB en educació, segons estableix la Llei catalana d’educació, i no pas el 2,73 % com es fa ara. També volen una rebaixa de les ràtios generalitzada per millorar l’atenció als infants i joves i més recursos per complir el decret d’inclusió. A més, reivindiquen la retirada del nou calendari escolar i dels nous currículums anunciats, que no tenen el consens de la comunitat educativa. Per això, se sumen a la demanda de dimissió del conseller d’Educació, Josep Gonzàlez-Cambray.