(ACN/redacció) La fiscalia ha arxivat les dues investigacions que mantenia per presumptes abusos de poder i assetjament sexual de docents a alumnes a l’Institut del Teatre, segons ha avançat el diari ‘El Periódico’ i han confirmat a betevé fonts del ministeri públic. D’una banda, s’ha arxivat la investigació que analitzava la conducta del professor Boris Dausà, expedientat i apartat de les aules pel mateix centre educatiu. I de l’altra, la causa que abastava una dotzena de professors jubilats per presumpte assetjament sexual, conductes abusives o abús de poder contra alumnes i exalumnes.

En el primer cas, el procediment intern a l’Institut del Teatre a Boris Dausà es va obrir arran d’una instància presentada per un estudiant. El centre va detectar indicis d’assetjament sexual en el comportament i va obrir una investigació sobre l’assumpte que després va remetre a la fiscalia.

En el cas de la segona investigació, també arxivada, els noms dels exdocents apareixien en 10 instàncies presentades per alumnes i exalumnes entre el febrer i el desembre de l’any passat i al·ludien a situacions de fa més de 25 anys, que podrien haver prescrit. En aquest cas, en ser exdocents l’Institut del Teatre no va obrir cap procediment intern.