serveis minims vaga escolar

Dimarts, 15 de març, va arrencar la vaga d’educació de 5 dies a Catalunya. Els sindicats van convocar aturades per als dies 15, 16, 17, 29 i 30 de març per mostrar l’oposició al nou calendari escolar i l’aplicació de la sentència que marca un 25 % de les classes en castellà, així com també per reclamar una millora de les condicions laborals, entre d’altres. Per això, el Departament de Treball ha fet públic els serveis mínims que hi haurà per a les diverses jornades de vaga previstes.

A continuació et detallem els serveis mínims per la vaga escolar de 5 dies prevista el mes de març del 2022, ara que arriba la vaga el 30 de març.

33 % de professors a infantil, primària i secundària

El Departament de Treball ha decretat uns serveis mínims del 33 % a infantil, primària i secundària. Dit d’una altra manera, hi haurà un docent per cada tres aules i una persona de l’equip directiu per cada centre.

En el cas dels centres d’educació especial i les llars d’infants, com que són col·lectius que necessiten més atenció, s’estableixen uns serveis mínims del 50 %.

Serveis mínims per als monitors del 50 %

La Generalitat de Catalunya també ha comunicat que hi haurà la meitat de personal al servei de menjador, acollida i extraescolars. Per tant, en aquests casos els serveis mínims seran del 50 %.

Uns serveis mínims que els sindicats consideren abusius. Des del sindicat de Professors de Secundària (asepepc·sps), creuen que no estan justificats i denuncien que dificultaran l’exercici del dret a vaga del professorat. Remarquen a més que són molt superiors als dictats per les vagues educatives anteriors.

Manifestacions a Barcelona per la vaga del 29 i 30 de març

La vaga d’educació de cinc dies ha anat acompanyada de manifestacions a Barcelona. Després de la primera protesta el 15 de març, han anat succeint diverses mobilitzacions. Per a la vaga del 29 i 30 de març també hi ha convocades manifestacions a la ciutat per part dels sindicats. La primera, el 29, serà des de Jardinets de Gràcia fins al Departament d’Educació. La segona, el dia 30, anirà des de la plaça de la Universitat fins a Sant Jaume.