Manilles dels Mossos d'Esquadra
Foto: @mossos

(EFE) Un home ha acceptat nou anys de presó per apunyalar amb un ganivet una jove de 22 anys, sense matar-la, en una zona boscosa de la muntanya de Collserola a l’octubre del 2020, disfressat amb una granota blava i amb una màscara per recrear una escena de la pel·lícula de terror ‘Scream‘. En el judici, que s’ha fet aquest dimecres a l’Audiència de Barcelona amb la lectura de l’acord de conformitat entre les parts, l’acusat ha acceptat els fets, per la qual cosa serà castigat a cinc anys menys de presó dels 14 que reclamava la fiscalia al principi.

La víctima estava passejant el gos

En el seu escrit provisional, el ministeri públic descriu que el processat va acudir disfressat a una zona boscosa que coneixia, al terme municipal de Cerdanyola del Vallès (Vallès Occidental), amb un pla preconcebut d’assassinar una persona recreant una escena d’una de les pel·lícules de terror a les quals era aficionat. El processat va identificar la seva víctima, segueix el ministeri públic, que passejava el seu gos i estava distreta mirant la pantalla del mòbil.

Després d’assegurar-se que no hi havia més persones a la zona i sabent que el lloc era poc freqüentat, el processat es va aprofitar de la solitud de la jove i li va clavar una ganivetada a l’altura de l’abdomen “guiat pel propòsit de posar fi a la seva vida”, remarca la fiscalia.

Operada d’urgència a l’hospital

La ferida, detalla el ministeri púbic, era profunda, i la víctima va començar a sagnar i a demanar auxili. Diverses persones que eren a prop la van ajudar i van trucar els serveis d’emergència, que la van poder traslladar ràpidament a l’hospital Parc Taulí de Sabadell i salvar-li la vida. Segons la fiscalia —tenint en consideració l’arma emprada, la zona i la profunditat de la ferida—, si no se li haguessin tractat gairebé immediatament les ferides, la víctima hauria tingut moltes possibilitats de morir. La jove va passar sis dies ingressada a l’hospital, encara que la rehabilitació va durar molt més: va estar de baixa fins al febrer del 2021 i va rebre dos mesos de suport psicològic per l’impacte de l’apunyalament.

El van identificar pel justificant de compra de la disfressa

El processat es va desentendre de la víctima, va llançar la roba i la màscara al bosc i, posteriorment, va llançar el ganivet als voltants de l’estació de Renfe de Cerdanyola del Vallès. Els agents el van poder identificar a través del justificant de compra que l’home havia oblidat a la roba. Això els va dur fins a la botiga de Manresa en la qual havia comprat la disfressa, on havia pagat amb una targeta de crèdit al seu nom.

Quan el van detenir, segons ha explicat un mosso d’esquadra en el judici, el processat sortia del seu domicili acompanyat per la seva família, i la dona va confirmar a la policia que el seu espòs havia arribat a casa de matinada, vestit amb una granota blava i sense la roba que portava posada quan havia marxat.

Els fets són constitutius d’un delicte de temptativa d’assassinat, per la qual cosa, atenent a l’acord entre les parts, se’l condemna, a més dels nou anys de presó, a sis anys de llibertat vigilada i a 23.000 euros d’indemnització.