canvi hora 2024 horari estiu

Et preguntes quan arriba el primer canvi d’hora 2024? Amb la primavera, al març arriba el conegut com a horari d’estiu. El canvi d’hora suposa guanyar llum solar a la tarda. El canvi es fa el darrer diumenge de març. Per tant, la matinada del 30 al 31 de març hem d’avançar una hora els rellotges. Quan les busques marquin les dues de la matinada seran les tres.

Canvi d’hora 2024: fins quan caldrà adaptar el rellotge?

La primavera del 2024 entrarà oficialment el 20 de març, però no serà fins uns dies més tard quan fem el canvi d’hora. Aquest canvi s’aplica a tots els països de la Unió Europea amb la intenció d’ajustar la jornada laboral a les hores de llum natural. El comitè d’experts no decidirà fins més endavant quan abolirà aquests canvis horaris, si és que els acaba eliminant.

Més hores de sol durant l’estiu

D’aquesta manera, les hores de sortida i posta de sol seran més tard que en l’horari d’hivern. El sol a principis d’abril marxarà pels volts d’un quart de nou del vespre i sortirà cap a dos quarts de vuit del matí.

Serà l’últim canvi d’horari?

El Govern espanyol i la Comissió Europea continuen estudiant els efectes de suspendre el canvi d’hora d’hivern i de primavera i mantenir els rellotges igual durant tot l’any. El comitè d’experts que van nomenar per a aquesta tasca preveia arribar a un acord el 2021, però la pandèmia i la falta de consens van retardar la decisió.

Encara tenen sobre la taula el dilema de si s’aboleixen els canvis d’hora i, si és així, quin horari es fixarà per a casa nostra, el d’hivern o el de primavera.