canvi hora 2022 març horari estiu

Arriba el canvi d’hora 2022. Amb la primavera, ve l’horari d’estiu aquest mes de març. És segurament el canvi d’hora que més il·lusió fa, perquè suposarà guanyar molta llum solar a les tardes. T’expliquem quan cal fer el canvi d’hora 2022 i a partir de quan entrem a l’horari d’estiu.

Hem entrat a la primavera el 20 de març, però no ha estat fins a finals de mes que deixem enrere l’horari d’hivern. El primer canvi d’hora del 2022 serà aquesta matinada, 27 de març. El comitè d’experts no decidirà fins més endavant quan abolirà aquests canvis horaris, si és que els acaba eliminant.

Una hora més al rellotge: a les 2 seran les 3 h

D’aquesta manera, el darrer diumenge de març haurem d’avançar una hora els rellotges: quan les busques marquin les dues de la matinada seran les tres. Aquest canvi es produirà a tots els països de la Unió Europea amb la intenció d’ajustar la jornada laboral a les hores de llum natural.

Més hores de sol

D’aquesta manera es preveu que l’hora de sortida i posta de sol sigui molt més tard que el que tenim actualment.

El sol marxarà a principis de març abans de les 19 h. Amb el canvi d’hora a finals de març la posta de sol serà ja passades les 20 h. Guanyarem molta llum solar a les tardes.

Serà l’últim canvi d’horari?

El Govern espanyol i la Comissió Europea segueixen estudiant els efectes de suspendre el canvi d’hora d’hivern i de primavera i mantenir els rellotges igual durant tot l’any. El comitè d’experts que van nomenar per aquesta tasca preveia arribar a un consens aquest 2021, però la pandèmia i la falta de consens retardarà la decisió. Tenen sobre la taula el dilema de si s’aboleixen els canvis d’hora i, si és així, quin horari es fixarà per a casa nostra, el d’hivern o el de primavera.