canvi hora 2023 horari estiu

Et preguntes quan arriba el primer canvi d’hora 2023? Amb la primavera 2023, aquest març arribarà el conegut com a horari d’estiu. És segurament el canvi d’hora que més il·lusió fa, ja que suposarà guanyar molta llum solar a les tardes. Saps quan cal fer el canvi d’hora 2023? A partir de quin dia i a quina hora deixem enrere l’horari d’hivern i entrem oficialment a l’horari d’estiu?

T’ho expliquem a continuació. Ja t’avancem que el canvi d’hora arriba aquesta mateixa setmana!

Canvi d’hora 2023: quan canviar el rellotge?

La primavera del 2023 ha entrat oficialment el 20 de març, però no serà fins a finals de mes quan deixarem enrere l’horari d’hivern. El primer canvi d’hora del 2023 serà la matinada del diumenge 26 de març. El comitè d’experts no decidirà fins més endavant quan abolirà aquests canvis horaris, si és que els acaba eliminant.

Així, el darrer diumenge de març haurem d’avançar una hora els rellotges: quan les busques marquin les dues de la matinada seran les tres. Aquest canvi passarà a tots els països de la Unió Europea amb la intenció d’ajustar la jornada laboral a les hores de llum natural.

Menys hores de sol durant l’hivern

D’aquesta manera, les hores de sortida i posta de sol seran molt més tard que el que tenim ara. El sol a principis de febrer marxarà poc després de dos quarts de set del vespre. Amb el canvi d’hora, a finals de març la posta de sol serà ja més tard de les 20 h.

Serà l’últim canvi d’horari?

El Govern espanyol i la Comissió Europea continuen estudiant els efectes de suspendre el canvi d’hora d’hivern i de primavera i mantenir els rellotges igual durant tot l’any. El comitè d’experts que van nomenar per a aquesta tasca preveia arribar a un acord el 2021, però la pandèmia i la falta de consens van retardar la decisió.

Encara tenen sobre la taula el dilema de si s’aboleixen els canvis d’hora i, si és així, quin horari es fixarà per a casa nostra, el d’hivern o el de primavera.