Cinquena i última jornada de protestes convocades pel sector educatiu contra la manca de consens pel calendari 2022-23, el nou currículum i les retallades. Aquest dimecres, els sindicats han convocat una altra manifestació a Barcelona. La marxa ha arrencat a les 11.30 h de la plaça de la Universitat i ha recorregut els carrers del centre fins a arribar a la plaça de Sant Jaume, un trajecte que ja van fer en la marxa del 17 de març
Amb consignes com “cap retallada a l’ensenyament; prou imposicions, Cambray, cessament”, els manifestants han tornat a demanar la dimissió del conseller d’Educació, Josep Gozàlez-Cambray. Hi han participat 6.000 persones, segons la Guàrdia Urbana, una xifra força més baixa que en les primeres vagues: 22.000 en la primera jornada i 10.000 en la d’aquest dimarts, 29 de juny.
Els sindicats no s’asseuran a la mesa sense una proposta “real”
A l’inici de la marxa, els sindicats han advertit que aquest dijous no s’asseuran a la mesa de negociació prevista si el govern no els fa arribar abans una proposta “real” i amb mesures concretes. Denuncien que el que s’ha plantejat fins ara no s’aplicaria fins al final de la legislatura i ho consideren insuficient. Després de cinc jornades de vaga aquest mes de març, els sindicats ja es plantegen més mobilitzacions, tot i que de moment no s’han concretat.
Les mobilitzacions per la vaga al sector de l’ensenyament han començat a primera hora amb una concentració a la seu d’ERC, a qui han acusat de “traïdors”. Fins ara, la protesta s’havia centrat en la Generalitat i el Departament d’Educació, on aquest dimarts va acabar la manifestació unitària.
La d’aquest dimecres se suma a les quatre jornades de vaga que ja s’han fet aquest març del 2022 pels mateixos motius, unes aturades a les quals cal sumar també la mobilització en defensa del català a l’escola i contra la sentència del 25 % de castellà a les aules.
Nova manifestació el 2 d’abril a Barcelona pel català
Diversos sindicats educatius, estudiants i famílies han fet una crida a participar en una manifestació a Barcelona el 2 d’abril en defensa del català a l’ensenyament i contra l’acord que reconeix per primer cop el castellà com a llengua vehicular a les escoles i instituts de Catalunya. La protesta començarà a les 18 h a la plaça de Sant Jaume.