selectivitat 2022

La convocatòria ordinària de la Selectivitat 2022 ja ha finalitzat. Els més de 40.000 estudiants que han fet els exàmens de les PAU a Catalunya ja coneixen les notes de tall 2022. Enguany, la convocatòria ordinària de les proves d’accés a la universitat (PAU) s’ha fet en tres dies, mateix format que es faran la Selectivitat del setembre 2022, en la convocatòria extraordinària.

Has de fer les PAU del setembre 2022? Aquí pots consultar preguntes i respostes bàsiques sobre la convocatòria extraordinària de les PAU i informació que has de tenir en compte per fer els exàmens. També tens l’opció de consultar els exàmens de la selectivitat per temes i les correccions i solucions.


Què vols saber sobre les PAU 2022?


Dates de la selectivitat 2022 i matrícula de les PAU

La convocatòria ordinària de les proves d’accés a la universitat (PAU) s’ha fet els dies 14, 15 i 16 de juny, mentre que la convocatòria extraordinària de la Selectivitat 2022, al setembre es farà el 6, 7 i 8 de setembre.

On he de fer la Selectivitat 2022?

Els aspirants a universitaris que s’examinin el setembre podran consultar el tribunal i on fer les PAU 2022 a partir del 2 d’aquest mes. Per conèixer el lloc dels exàmens de les PAU, l’alumnat haurà d’accedir al portal d’accés a la universitat i introduir les seves dades personals i la contrasenya d’accés.

alumnes a una aula de la UPF preparats per les proves de selectivitat de setembre
Els alumnes fan els exàmens de Selectivitat 2021

Horari dels exàmens de les PAU 2022 i on seran les proves

Ja s’han fet públics els horaris de la convocatòria extraordinària dels exàmens de les PAU.

Dimarts, 6 de setembre

  • 9-10.30 h: Llengua castellana i literatura
  • 12-13.30 h: Llengua estrangera
  • 15-16.30 h: Anàlisi musical / Cultura audiovisual / Electrotècnia / Física / Geografia

Dimecres, 7 de setembre

  • 9-10.30 h: Llengua catalana i literatura
  • 12-13.30 h: Ciències de la terra i medi ambient / Fonaments de les arts / Grec / Matemàtiques aplicades a les ciències socials
  • 15-16.30 h: Disseny / Economia de l’empresa / Literatura catalana / Química / Tecnologia industrial

Dijous, 8 de setembre

  • 9-10.30 h: Història
  • 12-13.30 h: Dibuix artístic / Llatí / Matemàtiques
  • 15-16.30 h: Biologia / Dibuix tècnic / Història de l’art / Història de la filosofia / Literatura castellana

Mesures per la covid en la Selectivitat 2022 a Catalunya

La Selectivitat 2022 no va mantenir les mateixes mesures de la covid que en els exàmens del 2020 i el 2021. D’acord amb la normativa vigent, la mascareta en interiors no era obligatòria, si bé es recomanava dur-la en els casos de gran afluència de persones en espais tancats com les aules o els passadissos. Tot fa pensar que de cara al setembre es mantindran les mateixes mesures.

Igual que al juny, les proves del setembre es concentraran en tres dies.

Correccions de la Selectivitat 2022: exàmens i solucions (PDF)

Durant els dies de les PAU, i sobretot durant les hores immediatament posteriors a cada examen del juny, els alumnes han estat molt pendents de les correccions de la Selectivitat 2022, amb l’objectiu de contrastar les respostes dels seus exàmens amb les solucions que planteja el Departament d’Educació. Vols repassar les correccions de les PAU? A betevé pots consultar els PDF dels exàmens amb els enunciats i, també, els documents amb les solucions.

Les correccions també et permetran preparar-te per als exàmens del setembre o del 2023.

Quan surten les notes de la Selectivitat 2022?

És una de les preguntes que més es fan els alumnes aquests dies: quan surten les notes de la Selectivitat 2022? Les qualificacions de la convocatòria del juny es poden consultar des del 29 de juny. En el cas dels alumnes que es presentin a la convocatòria extraordinària de les PAU, s’hauran d’esperar fins al 19 de setembre per conèixer les notes.

Quan surten les notes de tall 2022?

La nota de tall és la qualificació de l’últim alumne que ha entrat en un grau concret. El departament de Recerca i Universitats va publicar les notes de tall 2022 a mitjans de juliol. Ara per ara, els aspirants a universitaris que es presentin a la convocatòria extraordinària de les PAU a Catalunya, podran fer un primer càlcul de la nota de tall quan coneguin les notes dels exàmens de la selectivitat.

Objectes imprescindibles per a la selectivitat

El DNI o el passaport i les etiquetes identificatives són els elements principals per poder fer els exàmens. Sense aquests, l’alumne no podrà començar a fer cap prova. A banda, hi ha elements clau que són necessaris per poder fer les PAU amb normalitat: un bolígraf de color blau o negre i una ampolla d’aigua transparent i sense etiqueta per garantir una bona hidratació.

A banda, en funció de l’assignatura, cal llapis concrets, una calculadora o un diccionari.

Objectes prohibits a les PAU

Els telèfons mòbils estan prohibits durant l’elaboració dels exàmens de la selectivitat. Això vol dir que no es poden tenir ni a sobre de la taula ni a prop i, per tant, cal deixar-los a les motxilles. La resta de dispositius electrònics tampoc no estan permesos.

Pel que fa a les calculadores, hi ha aparells dels quals no es permeten el seu ús. No es poden utilitzar aquelles considerades “intel·ligents” que tenen la capacitat d’emmagatzemar informació. El Tipp-ex o els menjars i les begudes són altres elements prohibits.

En quina llengua puc fer els exàmens?

Els exàmens estan disponibles en tres llengües: català, castellà i aranès. Fins ara, la Generalitat de Catalunya ha prioritzat el català, però el TSJC obliga l’administració catalana a facilitar els enunciats en qualsevol de les tres llengües. Per això, enguany, els alumnes podran escollir a través d’un formulari i de forma anònima en quin idioma volen rebre els exàmens.

Exàmens de la selectivitat per temes

Vols repassar les proves de les PAU d’altres anys per afrontar la Selectivitat 2022 de la millor forma possible? Consulta els exàmens de la selectivitat per temes. Tot pots consultar les proves dels darrers anys.