calcular nota tall selectivitat

Vols utilitzar la calculadora de la selectivitat després de les PAU 2024 i calcular la nota de tall? Amb la referència de la nota de tall 2023 i ara que han sortit les notes de la selectivitat, molts estudiants que s’han sotmès a les proves ordinàries de les PAU volen saber quina qualificació els ha quedat i veure si tenen opcions d’entrar al grau desitjat. Si ets un dels aspirants a universitaris que ha fet les PAU d’enguany, agafa la calculadora de la nota de tall i la nota d’admissió per accedir a la universitat i calcula la teva nota de tall 2024! Clica aquí per anar a la calculadora de betevé.

Quina diferència hi ha entre les notes de la selectivitat, les notes de tall i la nota d’admissió? En quina t’has de fixar? T’ho expliquem.

Notes de la selectivitat, nota de tall i nota d’admissió

Les notes de la selectivitat són aquelles que sorgeixen dels exàmens de les PAU, per tant, cada prova té la seva nota, que has de tenir en compte a l’hora de posar-te a calcular la nota d’admissió o simular la nota de tall que podries tenir.

Precisament, la nota d’admissió de cada alumne (que pot anar dels 5 als 14 punts) es calcula tenint en compte la nota mitjana de batxillerat o cicle formatiu i també les notes als exàmens de selectivitat, seguint aquesta fórmula:

  • 60 % de la nota mitjana de batxillerat o cicle formatiu
  • 40 % de la nota de la fase general de la selectivitat
  • cal afegir-hi els dos exàmens de la fase específica amb més bona qualificació un cop ponderats per 0,1-0,2 (segons el grau de vinculació amb els estudis a cursar)

Què és la nota de tall?

D’altra banda, la nota de tall sorgeix de la nota d’admissió dels estudiants. En què consisteix exactament? Es tracta de la qualificació de l’últim estudiant que ha obtingut plaça en un grau universitari en un centre determinat. No és una nota fixa, ja que segons la demanda i les qualificacions dels estudiants poden variar cada any.

Quines són les ponderacions dels exàmens?

Cada examen de la selectivitat de la fase específica pondera diferent (0,1-0,2) segons la vinculació de la matèria amb els estudis a cursar. D’aquesta manera, les matèries més vinculades amb el grau universitari pesen més en el global. Aquí pots consultar totes les ponderacions dels exàmens de la selectivitat per a cada grau.

Calculadora de la nota de tall 2024: simulador

A continuació, pots simular i calcular la nota de tall si ja disposes de les notes dels exàmens de la selectivitat, les ponderacions per al teu grau universitari i la nota de batxillerat o cicle formatiu.

Només has d’introduir la nota de cada examen realitzat, tant de les matèries obligatòries com de les específiques, la ponderació corresponent i la teva mitjana i el simulador de notes de betevé, et donarà el teu resultat! No sabràs encara la nota de tall del teu grau, però podràs orientar-te segons la nota d’admissió que en resultarà i la nota d’anys anteriors. Que tinguis sort!


Fase general

Fase específica

Específica 1
Específica 2
Aquesta nota de tall és orientativa, dependrà de la universitat i del grau al qual vulguis accedir.