calcular nota tall 2020

Un cop s’han acabat els exàmens de la selectivitat 2021, ja es poden consultar les notes de les PAU i també els resultats d’accés a la universitat. Les notes de tall 2021 s’han fet públiques el 14 de juliol.

Un cop obtinguts aquests resultats, és moment d’agafar la calculadora de la nota de tall i nota d’admissió per accedir a la universitat el curs 2021-22? Quina diferència hi ha entre les notes de la selectivitat, notes de tall i la nota d’admissió? En quina t’has de fixar?

Notes de la selectivitat, notes de tall i nota d’admissió

Les notes de la selectivitat són aquelles que sorgeixen dels exàmens de les PAU, per tant, cada prova té la seva nota, que hauràs de tenir en compte a l’hora de posar-te a calcular la nota d’admissió o simular la nota de tall que podries tenir.

Precisament, la nota d’admissió de cada alumne (que pot anar dels 5 als 14 punts) es calcula tenint en compte la nota mitjana de batxillerat o cicle formatiu i també les notes als exàmens de selectivitat, seguint aquesta fórmula:

  • 60 % de la nota mitjana de batxillerat o cicle formatiu
  • 40 % de la nota de la fase general de la selectivitat
  • cal afegir-hi els dos exàmens de la fase específica amb més bona qualificació un cop ponderats per 0,1-0,2 (segons el grau de vinculació amb els estudis a cursar).

Què és la nota de tall?

Per altra banda, les notes de tall sorgeixen de la nota d’admissió dels estudiants. La nota de tall és la qualificació de l’últim estudiant que ha obtingut plaça en un grau universitari en un centre determinat. No és una nota fixa, ja que segons la demanda i les qualificacions dels estudiants pot variar cada any. Aquí, com a orientació, pots consultar les notes de tall del 2020.

Quines són les ponderacions dels exàmens?

Cada examen de la selectivitat de la fase específica pondera diferent (0,1-0,2) segons la vinculació de la matèria amb els estudis a cursar. D’aquesta manera, les matèries més vinculades amb el grau universitari pesen més en el global. Aquí pots consultar totes les ponderacions dels exàmens de la selectivitat per a cada grau.

Simulador de la nota de tall

A continuació, pots simular i calcular la nota de tall si ja disposes de les notes dels exàmens de la selectivitat, les ponderacions per al teu grau universitari i la nota de batxillerat o cicle formatiu.

Només has d’introduir la nota de cada examen realitzat, tant de les matèries obligatòries com de les específiques, la ponderació corresponent i la teva mitjana i el simulador de notes de betevé, et donarà el teu resultat! No sabràs encara la nota de tall 2021 del teu grau, però podràs orientar-te segons la nota d’admissió que en resultarà i les notes de tall d’anys anteriors. Que tinguis sort!

Si estàs consultant aquesta pàgina des del mòbil i la calculadora de notes no et funciona, clica aquí.


Fase general

Fase específica

Aquesta nota de tall és orientativa, dependrà de la universitat i del grau al qual vulguis accedir.

Més informació per a la selectivitat