calcular nota tall selectivitat

Els exàmens de les PAU 2022 ja han finalitzat i ja s’han publicat les notes de la Selectivitat 2022. Els aspirants a universitaris ja poden fer un primer càlcul de la nota de tall. Un cop obtinguts aquests resultats, és moment d’agafar la calculadora de la nota de tall i la nota d’admissió per accedir a la universitat el curs 2022-23. Quina diferència hi ha entre les notes de la selectivitat, notes de tall 2022 i la nota d’admissió? En quina t’has de fixar?

Publicada la primera assignació de places a la universitat 2022

Notes de la selectivitat, nota de tall i nota d’admissió

Les notes de la selectivitat són aquelles que sorgeixen dels exàmens de les PAU, per tant, cada prova té la seva nota, que hauràs de tenir en compte a l’hora de posar-te a calcular la nota d’admissió o simular la nota de tall que podries tenir.

Precisament, la nota d’admissió de cada alumne (que pot anar dels 5 als 14 punts) es calcula tenint en compte la nota mitjana de batxillerat o cicle formatiu i també les notes als exàmens de selectivitat, seguint aquesta fórmula:

  • 60 % de la nota mitjana de batxillerat o cicle formatiu
  • 40 % de la nota de la fase general de la selectivitat
  • cal afegir-hi els dos exàmens de la fase específica amb més bona qualificació un cop ponderats per 0,1-0,2 (segons el grau de vinculació amb els estudis a cursar)
Notes de tall 2022 a Catalunya en PDF: Aquí podràs cercar el teu grau i universitat!
Selectivitat Setembre 2022: Dates dels exàmens i de la matrícula de les PAU a Catalunya

Què és la nota de tall?

D’altra banda, la nota de tall sorgeix de la nota d’admissió dels estudiants. Es tracta de la qualificació de l’últim estudiant que ha obtingut plaça en un grau universitari en un centre determinat. No és una nota fixa, ja que segons la demanda i les qualificacions dels estudiants poden variar cada any.

Aquí, com a orientació, pots consultar les notes de tall del 2021.

Quines són les ponderacions dels exàmens?

Cada examen de la selectivitat de la fase específica pondera diferent (0,1-0,2) segons la vinculació de la matèria amb els estudis a cursar. D’aquesta manera, les matèries més vinculades amb el grau universitari pesen més en el global. Aquí pots consultar totes les ponderacions dels exàmens de la selectivitat per a cada grau.

Correccions de la Selectivitat 2022: Exàmens i solucions de les PAU (PDF)

Simulador de la nota de tall

A continuació, pots simular i calcular la nota de tall si ja disposes de les notes dels exàmens de la selectivitat, les ponderacions per al teu grau universitari i la nota de batxillerat o cicle formatiu.

Només has d’introduir la nota de cada examen realitzat, tant de les matèries obligatòries com de les específiques, la ponderació corresponent i la teva mitjana i el simulador de notes de betevé, et donarà el teu resultat! No sabràs encara la nota de tall del teu grau, però podràs orientar-te segons la nota d’admissió que en resultarà i la nota d’anys anteriors. Que tinguis sort!

Si estàs consultant aquesta pàgina des del mòbil i la calculadora de notes no et funciona, clica aquí.


Fase general

Fase específica

Aquesta nota de tall és orientativa, dependrà de la universitat i del grau al qual vulguis accedir.