exàmens selectivitat 2021

Els exàmens de la selectivitat 2021 a Catalunya es fan del 8 a l’11 de juny i el mateix dia ja es poden conèixer les correccions, solucions de les proves i les respostes a les preguntes, ja que la Generalitat publica totes les respostes el mateix dia, examen per examen.

Més avall trobaràs tots els exàmens de la Selectivitat 2021 en PDF i podràs consultar-ne també els PDF amb les correccions i solucions proposades per Educació a cada pregunta per saber com t’ha anat l’examen i fer-te una idea de si les teves respostes s’ajusten a la correcció.


Actualitzem aquesta pàgina a mesura que els exàmens i correccions vagin estant disponibles.


Assignatures obligatòries i específiques

Com cada any, les PAU inicien cada dia amb una de les proves obligatòries i, a continuació, hi ha possibilitat d’examinar-se de dues assignatures específiques. La selectivitat 2021 comença amb l’examen de Llengua Castellana i dues matèries específiques segons la modalitat de batxillerat cursat per l’estudiant.

El segon dia és el torn de Llengua Catalana i Llengua Estrangera i una altra assignatura de les que tenen una ponderació específica per cada grau universitari. El tercer dia serà el torn de l’examen d’Història i dues matèries més i el quart dia de les PAU 2021, divendres, serà dedicat a les assignatures de modalitat pendents, amb cap examen obligatori.

Exàmens i correccions de la selectivitat 2021 (PDF)

*L’organització de les PAU ha modificat els criteris de correcció inicials d’aquest examen. El PDF ja conté la nova versió amb la proposta de respostes i solucions.

dimarts, 8 de juny

Pleonasme, oxímoron, Gaudí i panellets, els protagonistes del dia

dimecres, 9 de juny

Temps verbals, Mirall trencat i la fonètica, a l’examen de català

dijous, 10 de juny

L’examens d’Història, amb la Segona República i la riuada del 1962

divendres, 11 de juny

Per què era pleonasme i no oxímoron?

A l’examen de castellà de la selectivitat, hi ha hagut dilema entre si una de les respostes era pleonasme o oxímoron. Doncs bé, inicialment, podríem dir que és un oxímoron, perquè “encender” i “apagado” sembla que indiquin coses oposades, però perquè sigui un oxímoron cal que les dues paraules s’anul·lin.

Per exemple, fosca claredat: per definició, la claredat no pot ser fosca. En canvi, una cigarreta pot estar encesa o apagada i l’una no anul·la l’altra. Per tant, és un pleonasme perquè “apagado” és redundant: si demanem algú que encengui la cigarreta és perquè està apagada.