exàmens selectivitat 2021

Els exàmens de la selectivitat 2021 a Catalunya es van fer al juny en la convocatòria ordinària, però del 7 al 9 de setembre tenen lloc els exàmens de les PAU de la convocatòria extrardinària. En aquesta pàgina podràs conèixer les correccions, solucions de les proves i les respostes a les preguntes el mateix dia dels exàmens (tant dels exàmens de setembre com els que es van fer al juny), ja que la Generalitat publica totes les respostes hores després de les proves, examen per examen.

Més avall trobaràs tots els exàmens de la Selectivitat 2021 en PDF i podràs consultar-ne també els PDF amb les correccions i solucions proposades per Educació a cada pregunta per saber com t’ha anat l’examen i fer-te una idea de si les teves respostes s’ajusten a la correcció.


*Actualitzem aquesta pàgina a mesura que els exàmens i correccions vagin estant disponibles.


Exàmens i correccions de la selectivitat 2021 (PDF) – Setembre

Dimarts 7 de setembre

Dimecres 8 de setembre

Dijous 9 de setembre

Exàmens i correccions de la selectivitat 2021 (PDF) – Juny

*L’organització de les PAU ha modificat els criteris de correcció inicials d’aquest examen. El PDF ja conté la nova versió amb la proposta de respostes i solucions.

dimarts, 8 de juny

Pleonasme, oxímoron, Gaudí i panellets, els protagonistes del dia

dimecres, 9 de juny

Temps verbals, Mirall trencat i la fonètica, a l’examen de català

dijous, 10 de juny

L’examens d’Història, amb la Segona República i la riuada del 1962

divendres, 11 de juny

Per què era pleonasme i no oxímoron?

A l’examen de castellà de la selectivitat, hi ha hagut dilema entre si una de les respostes era pleonasme o oxímoron. Doncs bé, inicialment, podríem dir que és un oxímoron, perquè “encender” i “apagado” sembla que indiquin coses oposades, però perquè sigui un oxímoron cal que les dues paraules s’anul·lin.

Per exemple, fosca claredat: per definició, la claredat no pot ser fosca. En canvi, una cigarreta pot estar encesa o apagada i l’una no anul·la l’altra. Per tant, és un pleonasme perquè “apagado” és redundant: si demanem algú que encengui la cigarreta és perquè està apagada.