exàmens selectivitat per temes 2021

Ho tens tot a punt per a la Selectivitat 2022 però vols repassar els exàmens de la selectivitat a Catalunya? Les proves de l’any passat es van fer al juny en la convocatòria ordinària, però del 7 al 9 de setembre van tenir lloc els exàmens de les PAU de la convocatòria extraordinària. En aquesta pàgina pots conèixer les correccions, solucions de les proves i les respostes dels exàmens de la selectivitat i els temes que es van tractar (tant dels exàmens de setembre com els que es van fer al juny).

Més avall trobaràs tots els exàmens de la Selectivitat 2021 en PDF i podràs consultar-ne també els PDF amb les correccions i solucions proposades per Educació a cada pregunta i fer-te una idea de si les teves respostes s’ajusten a la correcció.


Exàmens i correccions de la selectivitat 2021 (PDF) – Setembre

Dimarts 7 de setembre

Dimecres 8 de setembre

Dijous 9 de setembre

Exàmens i correccions de la selectivitat 2021 (PDF) – Juny

*L’organització de les PAU ha modificat els criteris de correcció inicials d’aquest examen. El PDF ja conté la nova versió amb la proposta de respostes i solucions.

dimarts, 8 de juny

Pleonasme, oxímoron, Gaudí i panellets, els protagonistes del dia

dimecres, 9 de juny

Temps verbals, Mirall trencat i la fonètica, a l’examen de català

dijous, 10 de juny

L’examens d’Història, amb la Segona República i la riuada del 1962

divendres, 11 de juny

Per què era pleonasme i no oxímoron?

A l’examen de castellà de la selectivitat, hi ha hagut dilema entre si una de les respostes era pleonasme o oxímoron. Doncs bé, inicialment, podríem dir que és un oxímoron, perquè “encender” i “apagado” sembla que indiquin coses oposades, però perquè sigui un oxímoron cal que les dues paraules s’anul·lin.

Per exemple, fosca claredat: per definició, la claredat no pot ser fosca. En canvi, una cigarreta pot estar encesa o apagada i l’una no anul·la l’altra. Per tant, és un pleonasme perquè “apagado” és redundant: si demanem algú que encengui la cigarreta és perquè està apagada.