La manifestació d’estudiants a Barcelona pel 8-M 2024 ha aplegat 5.000 persones, segons la Guàrdia Urbana. La marxa, plena de color, s’ha fet amb motiu de la vaga feminista i el Dia Internacional de les Dones, amb l’objectiu de reivindicar els drets de les dones. La protesta ha engegat a les 12 h a la plaça de la Universitat, sota el lema: “Ens continuen matant i violant, prou de negar la violència masclista”, ha recorregut alguns carrers del centre i ha finalitzat a la plaça de Sant Jaume.

“Solidaritat amb el poble de Palestina”

Des de l’organització de la protesta afirmen que és també un dia de solidaritat amb el poble palestí: “Utilitzem el nostre altaveu per denunciar el genocidi i el paper còmplice del Govern espanyol de Pedro Sánchez que segueix venent armes a l’estat d’Israel”.

A la protesta s’hi poden veure tot tipus de pancartes en defensa de les dones i denunciant situacions habituals: “No és tirar floretes, és assetjament” o “Si no et canses d’escoltar-ho, imagina’t nosaltres de viure-ho”, “De camí a casa vull ser lliure, no valenta”.

Per commemorar la jornada, el sindicat ha fet una crida a buidar les aules i omplir els carrers per denunciar les desigualtats de gènere i la violència envers les dones i en defensa de les persones trans i col·lectiu LGTBI.

manifestacio estudiants 8m 2024 barcelona
Foto: Albert Hernández i Arnau Martínez (ACN)

Pintades contra el patriarcat a comerços del centre

El Sindicat d’Estudiants ha denunciat la “mercantilització” del 8-M i l’ús que se n’ha fet per “netejar la imatge de Barcelona”. Membres del sindicat han fet pintades a comerços del centre de la ciutat, com Sephora, Starbucks, Women’s secret o el Corte Inglés, amb consignes contra el patriarcat.

Què vols saber de la vaga del 8-M i les mobilitzacions feministes?