L’alcalde Barcelona, Jaume Collboni, ha donat el tret de sortida de celebració del 8-M desplegant, com ja és habitual en aquesta jornada, una pancarta a la façana del consistori amb el lema Trenquem el sostre de vidre perquè les nenes d’avui siguin les caps de demà”. La tinenta d’alcaldia de Drets Socials, Maria Eugènia Gay, i la regidora de Feminismes, Igualtat i Memòria Democràtica, Raquel Gil, han liderat la comitiva del govern per commemorar el dia.

El consistori llueix a la façana dues pancartes més amb xifres que demostren la desigualtat i discriminació envers la dona, com per exemple que “només el 33,8 % dels càrrecs directius a Catalunya estan ocupats per dones”.

“Compromís total” amb la lluita feminista

Després, els representants de l’Ajuntament han fet un acte al Saló de Cent amb la lectura del manifest al qual s’han convidat a totes les dones treballadores del consistori. Collboni ha denunciat “un any més” les desigualtats i discriminacions que pateixen les dones “només pel fet de ser-ho”, i ha admès que encara queda “un camí llarg i complex per recórrer”.

A banda, l’alcalde ha destacat “el seu “compromís total” amb la lluita feminista i com la institució denúncia la discriminació que pateixen les dones en tots els àmbits.

Vaga i manifestacions el 8-M 2024: què vols saber?