vaga feminista 8 març Dia de les Dones

La CGT, el sindicat d’estudiants i l’Assemblea del 8M han convocat una vaga feminista el 8 de març, amb motiu del Dia Internacional de les Dones. L’aturada serà de 24 hores i anirà acompanyada d’una gran manifestació a Barcelona per reivindicar la igualtat de gènere i denunciar les violències i les discriminació envers les dones. L’alumnat també se sumen a la protesta amb una vaga d’estudiants i una marxa al matí. Et vols sumar a la vaga feminista i no saps si cal avisar l’empresa? Què diu la llei al respecte?

No hi ha obligació d’avisar ningú

Com a qualsevol altre vaga convocada pels sindicats, si et vols afegir a la vaga del 8 de març, no estàs obligat a avisar la teva empresa. Segons el Col·lectiu Ronda, el dret a vaga protegeix els treballadors i les empreses no poden “imposar sancions ni cap tipus de mesura disciplinària”. Tot i això, no podràs secundar l’aturada si formes part dels serveis mínims (en el cas que s’hagin decretat).

En el cas dels homes, també es poden sumar a l’aturada laboral i de cures i a la vaga estudiantil. Ara bé, hi ha entitats i líders feministes que els animen que ocupin les tasques que fan habitualment les dones durant la vaga.

Què vols saber de la vaga del 8-M i les mobilitzacions feministes?