horaris desescalada

La Generalitat demana als veïns de Barcelona que es confinin a casa si no és imprescindible sortir. També es limiten a un màxim de 10 persones les reunions, com celebracions familiars o trobades socials. Igualment, es torna a limitar l’aforament a bars i restaurants, i s’estableix el tancament de locals oci, discoteques, sales festa i gimnasos. A més, es prohibeixen les visites a residències i s’hauran d’incrementar les mesures d’higiene a comerços, que hauran de tornar a funcionar amb cita prèvia.

Aquestes són les restriccions que la Generalitat ha anunciat per fer front als 33 brots de coronavirus que hi ha a la ciutat, i per intentar reduir el nombre de contagis nous. De moment, s’aplicaran durant 15 dies i han entrat en vigor des d’aquest 18 de juliol, quan s’han publicat al Diari Oficial de la Generalitat. Abans, però, caldrà esperar una resolució judicial que avali les mesures plantejades, unes mesures que afecten més de quatre milions de persones

De moment, es descarta un confinament domiciliari obligatori, com ja va avançar l’alcaldessa, Ada Colau. Tot i això, la portaveu del govern català, Meritxell Budó, ha alertat que “si l’evolució actual de la pandèmia es manté, haurem de prendre decisions més dràstiques aviat”, especialment a l’àrea metropolitana. En aquest sentit, ha remarcat que cal actuar amb “celeritat i determinació per evitar trobar-nos com al març“, quan es va decretar l’estat d’alarma.

A més de Barcelona, les restriccions afecten 12 municipis més de l’àrea metropolitana, com el Prat de Llobregat, Viladecans, Sant Adrià de Besòs o Badalona. També la comarca de la Noguera. Segons la Generalitat, la pandèmia “avança sense aturador”. Per això, han insistit a demanar a la ciutadania que extremi les precaucions i que limiti els contactes, ja que ha remarcat que “la gent s’està contagiant sobretot a les trobades familiars i socials“.

Tot i les restriccions, es mantenen oberts equipaments com museus i biblioteques, i també continuaran funcionant les colònies i casals d’estiu.

Al conjunt de Catalunya, ja s’han hagut de prendre altres mesures restrictives, a l’Hospitalet i a Lleida, regulades per un decret llei. En el cas del brot de l’Hospitalet, on es van detectar 300 casos nous en dues setmanes, s’han establert limitacions en tres barris: la Torrassa, la Florida i Collblanc. La justícia ha avalat les mesures plantejades a les dues zones, tot i que amb matisos.