Barcelona mascaretes
Foto: Xavi Calvo

Les mesures publicades en el Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (DOGC) per contenir l’expansió de coronavirus ja han entrat en vigor. S’han posat en marxa aquest dissabte 18 de juliol a les 9 del matí i duraran com a mínim fins a 15 dies, ja que el termini és prorrogable. Aquestes mesures limiten l’activitat social i laboral a la ciutat després que es notifiquessin alguns brots arreu de l’àrea metropolitana, com el de l’Hospitalet o el del Reial Club de Polo.

Què diu el DOCG?

El document inclou la prohibició de fer reunions de més de deu persones, així com esdeveniments com casaments, per exemple, o cerimònies fúnebres. Pel que fa als desplaçaments personals, la recomanació és que la població romangui en el seu domicili i eviti sortir del seu municipi. També queden suspesos esdeveniments esportius i es tanquen teatres, cinemes i establiments d’oci nocturn. En el sector de la restauració, es limita l’aforament a l’interior dels establiments al 50 % i el consum s’ha de realitzar sempre en taula. A les terrasses s’haurà d’aplicar obligatòriament una distància de dos metres entre taula i taula.

Pendents de com s’aplicaran a Barcelona

L’Ajuntament de Barcelona, juntament amb 11 municipis més afectats per les mesures, s’han reunit amb Quim Torra aquest dissabte per esclarir els dubtes que generen aquestes noves mesures. Això sí, Colau ja va anunciar aquest divendres que proposaria al Procicat no suspendre l’activitat del Festival Grec, el Cruïlla XXS, les Nits del Fòrum i Sala Barcelona, ja que segons l’alcaldessa poden ser considerats “excepcions” perquè ofereixen garanties de control sanitari.