Hospitalet coronavirus Torrassa

Els jutges ja s’han pronunciat sobre les mesures anunciades per la Generalitat per frenar els contagis de coronavirus a l‘Hospitalet de Llobregat i Lleida. En el cas de l’Hospitalet, però, el jutge rebutja que es limitin les reunions de més de 10 persones. Considera que es tracta una mesura desproporcionada. El magistrat, en el seu escrit, afirma que en aquest cas “sí que implica la limitació del dret consagrat” i afirma que “la reforma del decret llei no preveu una mesura de tal envergadura”. Recordem que les mesures afecten els barris de la Florida, la Torrassa i Collblanc. El govern català ha demanat que només es facin sortides per anar a treballar, comprar aliments, acudir a les entitats bancàries, fer gestions amb l’Administració inajornables, cuidar persones dependents, fer exàmens o proves oficials, per raons sanitàries, per a mudances o per causes de força major.

Per això, afirma que les trobades de més de 10 persones es poden produir si respecten “les obligacions imposades com l’ús de mascaretes o la separació de metre i mig”.  

Excepcions a Lleida

Pel que fa a la comarca del Segrià, el Jutjat d’Instrucció número 2 de Lleida també ha ratificat les mesures extraordinàries aprovades per la Generalitat, a través d’un decret llei, després que la justícia tombés les primeres restriccions de mobilitat anunciades pel govern català. El magistrat en funcions, però, no accepta que això s’apliqui al municipi de Massalcoreig. A l’escrit estableix la validesa de les mesures per un termini de 15 dies que pot ser prorrogat, tot i que exigeix a la Generalitat que informi setmanalment de la pandèmia i les “propostes de correcció”.