El carrer ha entomat les noves mesures preventives per fer front als brots de coronavirus amb més dubtes que certeses. Molts són conscients que, en bona part, hi ha més recomanacions que no pas obligacions i prohibicions; fet que no impedeix que, entrant al detall, molts ciutadans tornin a veure contradiccions. Javier Santos, natural de Màlaga i que recentment ha trobat feina a la ciutat, assegura que “tornarem a les absurditats de les fases de la desescalada, quan no podies sortir de casa però sí creuar el municipi per anar al bar a prendre una cervesa”.

Altres veïns posen el focus en l’autoconfinament de 15 dies proposat per la Generalitat. Jordi Gonzàlez el veu “incoherent” perquè, diu, “mentre als barcelonins ens demanen estar-nos a casa, veiem com als turistes sí que els deixen arribar”. Aquesta opinió la comparteix Raquel Gili, que ho qualifica “d’injust i d’il·lògic”.

Més enllà de les contradiccions

Al marge de l’anàlisi d’algunes d’aquestes mesures, altres ciutadans es prenen amb resignació el seguiment de les mesures, incloses les que només són recomanacions. Ho assegura Remedios Torres, que durant el confinament va perdre la feina i, justament ara, n’ha trobat una de nova. Explica que “si m’he de quedar a casa perquè ens ho diuen, ho faré; però si em deixen anar a treballar, doncs ho faré també”.

Acabats de mudar de França són Maeva Le-Gausse i Sylvain Martineau. Aquest divendres han signat contracte de lloguer per a un pis, i habitatge en mà, confessen que “estem preparats per passar un confinament aquí” perquè comprenen que els brots de Barcelona “són com la segona onada que també està havent-hi a França”.

Poc moviment a les sortides

Aquest divendres a la tarda hi ha hagut moviment, per exemple, a l’estació de Renfe d’Arc de Triomf, principalment, amb desplaçaments metropolitans, un tipus de moviments que, sobre rodes, també han fet molts conductors. Les sortides de la ciutat, per carretera, no han registrat més trànsit que altres divendres des que comencés la desescalada, però l’Ajuntament sí que ha detectat un augment de les retencions a la ronda de Dalt, en sentit Besòs.