L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha comparegut en roda de premsa per valorar les mesures adoptades pel govern català per l’increment de contagis de coronavirus detectat a la ciutat i després de la reunió del comitè municipal de seguiment de la covid-19. Colau ha lamentat que “el govern va arribar tard a Lleida i malauradament arriba tard a l’àrea metropolitana” i ha fet una crida a la Generalitat a “no llançar la tovallola” pel fet que hi pugui haver transmissió comunitària del virus. També ha demanat a l’executiu català que actuï. “Hem vist que la Generalitat es queixava que no era l’autoritat competent i ara que ho és, demanem que ofereixi els màxims recursos”, ha apuntat. L’alcaldessa també ha ofert mà estesa al Departament de Salut per “col·laborar i oferir ajuda en el rastreig o el que sigui”.

Crida a evitar la vida social

Colau ha valorat positivament el fet que la Generalitat hagi prohibit les reunions de més de 10 persones perquè “la majoria de contagis es produeixen en la vida social de proximitat, de trobades familiars i d’oci informal”. En aquesta línia, l’alcaldessa ha enviat el missatge que “l’element clau és que facis el que facis, fes-ho amb el cercle més íntim, evitem trobar-nos amb diferents nuclis de convivència”.

33 brots a Barcelona

La regidora de Salut, Gemma Tarafa, ha informat que hi ha 33 brots actius a Barcelona i l’augment més significatiu de casos es continua localitzant als districtes de l’Eixample i Sants-Montjuïc. A més, un 30 % dels contagis nous corresponen a menors de 34 anys i més del 50 %, a persones d’entre 34 i 60 anys.

Mesures noves a les platges

Ada Colau ha anunciat que aquesta tarda es reunirà amb els alcaldes de les poblacions veïnes per prendre mesures a les platges. Colau ha avançat que, en la línia de minimitzar el contacte social, es podria reduir l’aforament de les platges. En canvi, el consistori té la intenció de mantenir oberts els centres esportius municipals i els espectacles culturals que garanteixen les mesures de seguretat i higiene com el festival Grec, i també l’activitat als negocis del sector que compleixin la normativa.