noves mesures covid Catalunya terrassa bar

La consellera de Salut, Alba Vergés, i l’alcaldessa de l’Hospitalet de Llobregat, Núria Marín, han anunciat aquest dimarts mesures noves per evitar la propagació de la covid-19 al municipi, després que s’hagin detectat 300 casos en les darreres dues setmanes. Les restriccions noves es fixen per a un període de dues setmanes a partir d’aquest dimecres i afecten només els tres barris amb més positius: la Torrassa, la Florida i Collblanc. L’executiu català limita les reunions socials i prohibeix els esdeveniments amb concentracions de gent, així com el teatre i el cinema. A més, recomana a la població limitar la mobilitat.

Només les sortides imprescindibles

Tot i que la Generalitat no ha decretat cap mena de confinament domiciliari, la consellera de Salut ha fet una sèrie de recomanacions per demanar la limitació de les sortides al carrer. Vergés ha demanat que només es facin sortides per anar a treballar, per comprar aliments, per acudir a les entitats bancàries, per fer gestions amb l’Administració inajornables, per cuidar persones dependents, per fer exàmens o proves oficials, per raons sanitàries, per mudances o per causes de força major.

Activitats prohibides

La resolució judicial publicada hores després de l’anunci de la Generalitat permet les trobades de més de 10 persones si aquestes respecten “les obligacions imposades com l’ús de mascaretes o la separació de metre i mig”.

El que sí que ha prohibit el Departament de Salut i han ratificat els jutges són diverses activitats en l’àmbit públic com el privat, com els esdeveniments públics i l’obertura de teatres i cinemes, així com les activitats esportives, els gimnasos i les activitats lúdiques i d’atraccions.

A més, queda prohibida l’obertura de les sales de festa i discoteques, tret que sigui a l’aire lliure i amb mesures de seguretat. En canvi, es permet que continuïn oberts els casals d’estiu, els museus i les biblioteques.

Mesures noves a bars i restaurants

La restauració també haurà de tornar a aplicar mesures de fases anteriors en la desescalada. Els bars i restaurants poden obrir amb el 50 % de l’aforament, no poden servir a la barra i la distància entre taules a les terrasses ha de ser, com a mínim, de dos metres.

D’altra banda, també es permeten les activitats de casals i colònies d’estiu i l’obertura de biblioteques i museus. També, amb autorització prèvia del Procicat, es podran obrir equipaments culturals, socials i educatius per atendre persones vulnerables a l’onada de calor amb hores concertades i registre de dades de contacte.

Les mesures s’afegeixen al tancament decretat pel govern municipal de l’Hospitalet de les pistes esportives a l’aire lliure, les pistes de petanca i la prohibició de l’esport col·lectiu. Aquest mateix dimarts, el govern català també ha establert el tancament de les residències de gent gran de la ciutat. Els familiars no hi poden fer visites, els usuaris no poden sortir dels centres i no hi estan permesos els ingressos nous.