arc triomf desconfinament
Foto: Xavi Calvo

El Jutjat Contenciós Administratiu número 15 de Barcelona ha ratificat de manera íntegra totes les mesures anunciades pel govern català per contenir l’augment de brots de la covid-19 a l’àrea metropolitana. La resolució entrarà en vigor aquest dissabte a les nou del matí i afecta Barcelona, Viladecans, el Prat de Llobregat, Sant Joan Despí, Sant Boi de Llobregat, Cornellà de Llobregat, Sant Just Desvern, Esplugues de Llobregat, l’Hospitalet de Llobregat, Montcada i Reixac, Santa Coloma de Gramenet, Sant Adrià de Besòs i Badalona.

Raons d’urgència i excepcionalitat

La resolució s’ha dictat amb caràcter d’urgència i s’argumenta la decisió “als efectes de contenció del brot epidèmic de la pandèmia/epidèmia sanitària de la covid-19”. També esgrimeix “raons d’urgència i excepcionalitat que es prediquen en l’actualitat per bona part del territori de la província de Barcelona”. En tot cas, apunta que la regulació haurà de ser ratificada al Parlament de Catalunya.

Prohibides les reunions de més de 10 persones

Entre el reguitzell de mesures anunciades per la Generalitat i que ara ha confirmat la justícia, hi ha la prohibició de fer trobades i reunions de més de 10 persones en l’àmbit públic i el privat, tot i que la fiscalia s’hi havia oposat. També es tancaran els locals d’oci, les sales de festa i els gimnasos. A més, restaurants i bars hauran de limitar l’aforament al 50 % a l’interior i no podran servir a la barra. Pel que fa a l’activitat comercial, no es tancarà però s’haurà de fer amb cita prèvia. I es mantindran els casals i les colònies d’estiu.