Josep Maria Argimon, secretari de Salut Pública

El Departament de Salut ha anunciat aquest dissabte el nomenament de Josep Maria Argimon Pallàs com a nou secretari de Salut Pública, en substitució de Joan Guix, que va deixar el càrrec el mes de juny per motius de salut. Amb el seu nomenament, que es farà efectiu dimarts vinent durant el consell executiu, es tanca una etapa difícil al Departament de Salut Pública, on ha faltat lideratge en un dels moments complicats de la pandèmia quan s’havien de prendre mesures importants per tal de rastrejar els brots que hi podien haver.

Argimon compatibilitzarà aquest nou càrrec amb el que ja tenia actualment com a director gerent de l’Institut Català de la Salut. Des del Departament de Salut afirmen que han decidit que Argimon simultaniegi els dos càrrecs amb l’objectiu de maximitzar la sincronia entre la màxima autoritat en l’àmbit de la vigilància i control de la salut pública i el conjunt de la xarxa assistencial, en un moment tan complicat pel sistema sanitari a causa de la pandèmia.

Entre les seves funcions, i en coordinació amb l’acabada de crear Oficina Covid, Argimon assumeix de forma immediata la tasca d’integrar els esforços de vigilància de casos covid-19 amb els diferents nivells assistencials.