Grup de noies joves al carrer

Els casos positius en coronavirus a Barcelona entre el 13 i 17 de juliol d’aquesta setmana, ja arriben als 628, un 25 % més que l’anterior, i encara queda sumar les dades de dissabte i diumenge. Per tant, i tenint en compte els reajustaments que es fan de les xifres diàries, els positius en covid-19 a la ciutat encara poden augmentar d’aquí a que acabi la setmana. Fa un mes que els casos setmanals van en augment, amb especial atenció a la setmana passada, quan els casos es van triplicar.

Davant d’aquests increments, la Generalitat va comparèixer divendres per explicar que quedaven prohibides les reunions de més de 10 persones a tota l’àrea metropolitana de Barcelona i ha demanat als barcelonins sortir de casa només per allò que sigui imprescindible. Unes mesures que el govern municipal considera que arriben tard i que cal veure com afecten el funcionament de la ciutat, com, per exemple, pel que fa a les platges. Precisament, els ajuntaments de l’àrea metropolitana s’han reunit amb la Generalitat aquest dissabte al matí per esclarir dubtes sobre les restriccions.

Actualment, segons el consistori, hi ha 33 brots actius a Barcelona i els increments més importants segueixen sent als districtes de l’Eixample i Sants-Montjuïc. Si analitzem la mitjana de contagis diaris, aquesta setmana, amb les dades actualitzades fins divendres, se situa en 126 positius al dia, mentre que la setmana anterior era de 72. Cal destacar que les xifres de l’Agència de Salut Pública de Barcelona (ASPB) mostren dos dies amb un pic de casos important que ha disparat la mitjana: el 10 de juliol es van registrar 252 casos nous i el dia 16, 181 més.