Salvador Illa al Congrés dels Diputats

(ACN) El ministre de Sanitat, Salvador Illa, ha mostrat la seva inquietud pels “brots descontrolats” de coronavirus a Catalunya. “Estic molt preocupat. A l’àrea metropolitana de Barcelona hi ha transmissió comunitària, però no podem parlar d’una segona onada”, ha assegurat Illa aquest dissabte en una entrevista a ‘Catalunya Ràdio’. Illa ha conclòs que “s’han de prendre mesures de distanciament social i s’han de seguir escrupolosament les recomanacions de la Generalitat“. I ha afegit que els turistes també han de seguir aquestes recomanacions.

Els brots de Catalunya i l’Aragó, els que més preocupen Sanitat

El ministre de Sanitat no s’ha estat de mostrar la seva preocupació per les dades dels últims dies. “Dels 186 brots que tenim confirmats a l’Estat, els de Catalunya i l’Aragó són els que més em preocupen”, ha constatat Illa. De fet, ha afegit que “quan ja no es poden identificar els brots com està passant, cal prendre estrictes mesures de distanciament social”.

Illa ha evitat llançar cap crítica al Govern català, després de declarar que “hi ha una sintonia brutal entre governs pel que fa a la pandèmia. I tinc un diàleg quasi diari amb la consellera Vergés”. A més, ha destacat “la responsabilitat amb què ha actuat la ciutadania aquests mesos” i no ha descartat l’aplicació d’un estat d’alarma si la situació es descontrola a més comunitats autònomes, tot i que de moment ha assegurat que no ho contemplen.

Vacunes de cara a la primavera

“Això no acabarà a l’agost o al setembre, sinó quan tinguem una vacuna”, ha apuntat el ministre de Sanitat, que veu viable tenir diverses vacunes contra la covid-19 de cara a la primavera de l’any que ve. Ha explicat, a més, que ja s’està negociant conjuntament a nivell europeu la compra d’aquestes futures vacunes. “Set països de la UE estem parlant amb cinc o sis companyies farmacèutiques. Hem acordat negociar junts i repartir després les vacunes equitativament d’acord amb la població de cada país”, ha detallat el ministre de Sanitat.