(ACN) El barri de la Torrassa, a l’Hospitalet de Llobregat, ha registrat un augment de casos de covid-19 en els últims set dies i ha passat de tres casos a una quarantena. Aquest increment ha estat causat per diversos brots familiars, positius nous en una residència i casos aïllats. Segons fonts del Departament de Salut, però, ara per ara les cadenes estan controlades.

Des del Departament es demana que s’extremin les precaucions d’higiene de mans, distància de seguretat i ús de la mascareta. Salut està en contacte permanent amb l’Ajuntament de la ciutat, a qui preocupa la velocitat amb què han augmentat els contagis en aquesta zona.

Senyal barri Torrassa coronavirus

10 positius en una residència

La residència d’avis de la Torrassa és un dels focus que ja acumula 10 positius per la covid-19, vuit residents i dos treballadors, segons han informat fonts municipals. Dels vuit usuaris, cinc ja van passar la malaltia i arrosseguen el positiu d’abans. Els altres tres, però, són casos nous. Pel que fa als dos treballadors, un és veí del barri i l’altre fa vacances des de fa diverses setmanes.

Residència Torrassa
Foto: ACN

Al conjunt de l’Hospitalet, l’augment de casos positius ha estat de la trentena detectats la setmana passada a més d’un centenar. L’alcaldessa del municipi, Núria Marín, ha dit que estan treballant per “aturar al més ràpid possible aquest repunt”, però ha afegit que “hem de ser realistes” i tenir en compte que “estem envoltats de municipis amb els quals hi ha molta relació, per transport públic, per exemple”.

Marín també ha explicat que han iniciat una campanya informativa amb agents cívics, Protecció Civil i Guàrdia Urbana, entre d’altres. L’objectiu és evitar arribar a la situació que viu actualment la comarca lleidatana del Segrià per l’augment de casos de coronavirus: “No estem, ni de bon tros, en la situació del Segrià, però hem de ser proactius perquè no passi”.