Xavier Trias

El candidat de Trias per Barcelona a les eleccions municipals 2023 a Barcelona, Xavier Trias, ha matisat aquest dijous al vespre les declaracions que ha fet en un acte al matí al fòrum Barcelona Tribuna, on ha afirmat que “un senyor que guanya 3.000 al euros i no arriba a final de mes“.

En una entrevista a RNE, l’alcaldable ha matisat que es referia a “una família que cobra 3.000 euros” i no només a una persona amb aquest salari. Trias ha admès: “potser no m’he explicat prou bé”, després que aquestes afirmacions hagin desfermat una pluja de crítiques entre els seus adversaris polítics, i ha afegit que “se li ha tret molta punta a això”.

Famílies de rendes mitjanes en situació de pobresa

Segons Trias, el rerefons de les seves afirmacions és que a Barcelona hi ha famíles de classe mitjana-baixa que estan entrant en situació de pobresa a causa de les pujades de les hipoteques, així com dels subministraments com el gas i l’electricitat, i també de la cistella de la compra: “Tot el que tenies et pensaves que era estable, i entres en una situació de crisi”.

Què vols saber de les eleccions municipals a Barcelona?