El veïnat de l’entorn del Camp Nou ha passat la nit del lloro aquest dimecres. Només un dia després de validar amb el districte i el club la continuïtat de l’horari nocturn de les obres, la maquinària ha funcionat a tot drap fins a la una de la matinada, més enllà de l’horari pactat. Els veïns ho han enregistrat amb els mòbils i han trucat al 112que deriva a la Guàrdia Urbana i al districte les incidències relacionades amb molèsties de nit al Camp Nou sis vegades, segons han confirmat a betevé fonts del telèfon d’emergències.

Els horaris acordats entre el districte, el Barça i els veïns estableix que a partir de les 20 h i fins a la mitjanit el club es compromet a no fer soroll ni generar gaire llum en les obres de l’estadi.

Soroll de maquinària i encofrat

En els vídeos es pot comprovar moviment de maquinària, soroll del trànsit de camions en el recinte i treballs pesats, un fet que en el pacte per allargar els horaris de treball està específicament prohibit. Una de les veïnes afectades, la Meri Gironès, ha explicat a betevé que no s’expliquen què ha passat, ja que fins ara el club blaugrana havia complert l’acord, amb excepcions molt puntuals. Per això, el veïnat reclama el compliment estricte del pacte al qual s’ha arribat.

Gironès detalla que a partir de les 22 h va incrementar el soroll amb moviment de cimenteres omplint parterres. Aquesta veïna demana que si no es compleix el pacte, millor tornar enrere als antics horaris. “Van dir que incrementarien la plantilla i nosaltres hem de poder descansar”. La setmana passada assegura que ja van sentir soroll, però el que ha passat aquest dimecres a la nit, assegura, passa de la ratlla.

L’Ajuntament aplicarà sancions, si cal

Fonts municipals expliquen a betevé que el consistori aplicarà les sancions oportunes en el cas que sigui necessari i que des del districte es vetlla perquè aquestes situacions no es tornin a produir. Asseguren que el districte de les Corts està en contacte amb els veïns de la zona i amb el Futbol Club Barcelona per tal de conèixer detalls sobre la incidència.