Ernest Maragall ha tancat el sisè dia de la campanya electoral de les eleccions municipals del 2023 a Barcelona des del barri de la Barceloneta. Allà ha promès als veïns i veïnes que amb ERC “l’Ajuntament tornarà a la Barceloneta, ara no hi és”. En un acte on ha estat acompanyat pel president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha promès que, si guanya el 28-M, s’acabarà “l’etapa de la ignorància i la manca de respecte”.

El candidat d’ERC creu que la Barceloneta, com a “emblema de Barcelona” s’ha de cuidar: “No volem un barri de ‘souvenirs'”. Per això, entre altres qüestions, aposta per protegir els comerços de proximitat emblemàtics. També ha fet referència a la Copa Amèrica de Vela i creu que “s’haurà de saber governar bé” perquè la Barceloneta “se senti orgullosa” de l’esdeveniment.

Retornar el color als edificis de la Barceloneta i “recuperar” el Moll de la Fusta

Maragall ha afirmat que, tot i que “en un moment determinat Barcelona es va obrir al mar”, ara “ens l’han pres una mica” i ha criticat que el govern de l’Estat es dediqui a “subhastar locals”. El candidat d’ERC proposa un pla director d’espai públic a Ciutat Vella que inclogui la Barceloneta. També vol “recuperar el Moll de la Fusta per a usos veïnals”, reconstruir l’Escola del Mar —i convertir-la en una institució de l’educació a la ciutat— i “tornar el color als edificis de la Barceloneta”.

El candidat republicà també ha reivindicat “recuperar per a Barcelona” edificis com el del Govern militar o el de Correus. Sobre la comissaria de la via Laietana, afirma que “és una vergonya que els socialistes continuïn dient que allò ha de continuar sent una comissaria”.

Què vols saber de les eleccions municipals a Barcelona?