El candidat del PSC a les eleccions municipals 2023, Jaume Collboni, ha parlat clar: o és alcalde o anirà a l’oposició. Ho ha dit en una entrevista a l’Agència Catalana de Notícies (ACN) en què també ha descartat repetir la fórmula de l’últim mandat, és a dir, formar part del govern municipal però com a soci minoritari d’algú altre. “En democràcia quan un perd va a l’oposició”, afirma Collboni. I, en al·lusió a Xavier Trias, ha afegit: “No pot semblar que vens aquí a fer turisme a la campanya electoral, a provar sort, i si no surt me’n torno cap a casa”.

“Maragall farà el que digui Aragonès”

Collboni també ha contestat al candidat d’ERC, Ernest Maragall, que s’ha desvinculat d’un possible pacte amb el socialista. “Maragall farà el que digui Aragonès, tots ho sabem”, ha dit als periodistes i ha posat d’exemple quan el republicà va acabar votant els pressupostos municipals després d’anunciar que no ho faria. “Jo seria una mica més contingut. Arribat el cas ja sabem amb qui haurem de pactar per prendre decisions“, sentencia.

Ajuts d’entre 2.500 i 3.500 euros per cotxes híbrids no endollables

L’alcaldable del PSC també ha promès ajuts d’entre 2.500 i 3.500 euros per fomentar la renovació dels vehicles amb compres de cotxes híbrids no endollables. Collboni destinarà 20 milions d’euros durant el mandat a aquesta proposta, que hauria de facilitar que milers de vehicles passin de l’etiqueta groga a la verda. Els ajuts de 3.500 euros serien per als vehicles comercials i els de 2.500 pels turismes. “És la forma de democratitzar i garantir una transició energètica justa”, ha argumentat.

Activitats culturals a 5 € per als sèniors

A la tarda, Jaume Collboni ha protagonitzat un acte al Centre Ideal d’Arts Digitals, al Poblenou. Ha anunciat propostes en clau cultural, com reeditar el Bonus Cultura o crear un catàleg d’activitats culturals (exposicions, museus, arts escèniques…) a 5 € cadascuna per a les persones de més de 65 anys. Amb aquesta mesura, el socialista assegura que es podria “facilitar la vida cultural a la gent gran i donar-los estímuls a tenir una vida més activa”.

Què vols saber de les eleccions municipals a Barcelona?