El veïnat de la finca situada al número 17 del carrer de Viver, al barri de Sant Genís dels Agudells, es queixa de la situació de risc per la caiguda gradual d’un pal de fusta d’Endesa. L’element està situat en un pas d’accés difícil, entre dos edificis i envoltat de vegetació, i amb un desnivell pronunciat.

Pel Nadal passat van avisar per primera vegada la companyia elèctrica de la incidència. Ara, passats quatre mesos i després de diverses visites dels operaris, la situació segueix igual i el pal està a un pas de caure completament.

pal llum caigut sant genis endesa

“Diuen que ho hem d’arreglar nosaltres”

Un dels veïns afectats, el Gabriel Mañas, lamenta davant del micròfon de betevé que no els donen cap solució. “Diuen que el pal pertany a la comunitat de veïns i que ho hem d’arreglar nosaltres”. Explica que els bombers tampoc han estat capaços de resoldre el problema les vegades que s’han apropat al carrer de Viver.

Fins ara l’única intervenció que s’ha fet ha consistit a reforçar amb una cinta un fanal del carrer que serveix de suport al pal ensorrat. Així, ara els cables són arran de terra a tocar d’una zona d’arbustos i els veïns temen que puguin provocar un incendi o acabin sense subministrament de llum si el pal cau.

El fanal, reforçat amb una cinta

Endesa reconeix l’error

Fonts d’Endesa han explicat a betevé que el pal pertany a la companyia elèctrica i, “per algun motiu estrany l’expedient s’havia extraviat“. Ara asseguren que al llarg d’aquesta setmana uns operaris tornaran a la zona afectada per decidir quina és la millor solució tècnica a aplicar.

Redrecen altres pals de llum inclinats

La inclinació de pals d’electricitat no són una problemàtica que afecti només Sant Genís dels Agudells. Al Carmel, per exemple, el veïnat va denunciar que hi havia alguns d’aquests elements torts amb perill de caure. Al carrer de l’Alcalde Zalamea s’ha donat una resposta immediata i els Bombers han reforçat la base del pal per redreçar-lo i evitar que vagi a terra.