Els Mossos d’Esquadra van denunciar dijous passat el fill del candidat de Vox a les eleccions municipals 2023 a Barcelona, Gonzalo de Oro-Pulido. Segons ha avançat ‘El Periódico’ i ha pogut confirmar betevé, el fill de l’alcaldable de la formació d’extrema dreta duia a sobre una porra extensible durant la manifestació contra els ocupes dels edificis El Kubo i La Ruïna. El diari assegura que agents antiavalots ARRO el van interceptar després de la protesta i que, a més, dues persones, també vinculades Vox, van “faltar al respecte” als policies.

Rebutja la conducta del fill i acusa la policia de filtrar la informació

El pare del jove, Gonzalo de Oro, ha afirmat en una entrevista a Catalunya Ràdio que rebutja la conducta del seu fill, però “la pregunta que ens hem de fer és per què els xavals a Barcelona senten la necessitat d’autodefensar-se”. Alhora ha criticat els Mossos: “La policia ha de perseguir crims en lloc de filtrar coses del meu fill”.

Important dispositiu policial

L’11 de maig, quan es van produir els fets a la Bonanova, es va desplegar un important dispositiu policial per evitar enfrontaments entre dues manifestacions contràries. Una, en contra de l’ocupació d’El Kubo i La Ruïna i una altra, a favor. Després de diverses protestes liderades per Ciutadans i Vox, aquell dia va ser Desokupa —una empresa que fa desnonaments al marge de la legalitat— qui la va convocar. El dispositiu policial va evitar que les dues manifestacions es trobessin.

Què vols saber de les eleccions municipals a Barcelona?