Les claus de campanya és un dels continguts exclusius del butlletí diari d’informació sobre les eleccions municipals a Barcelona. Si t’hi vols subscriure, ho pots fer d’una manera molt senzilla.

El novè capítol de les claus de campanya elaborat pel responsable de política municipal de betevé, Marc Garcia, posa en focus en una estratègia que sembla compartida per tots els candidats a les eleccions municipals 2023 a Barcelona: no arriscar-se en els discursos ni en els missatges.

Esperar la relliscada del contrincant

Amb un escenari electoral tan ajustat segons prediuen les enquestes, els candidats es miren de reüll en espera que siguin els altres els qui rellisquin. Això es nota a l’hora de respondre sobre possibles pactes postelectorals i també va quedar palès al debat de betevé, en què, més que intentar guanyar-lo, el més important era sortir-ne indemne.

Entre els que sí que arrisquen hi ha els candidats que s’ho juguen tot en aquesta campanya, fins i tot la supervivència del partit. Aquí sí que és important cridar l’atenció del ciutadà per no quedar fora de joc. La candidata de Ciutadans, Anna Grau, ho va posar en pràctica en el debat, quan va trencar el seu rebut de l’aigua en directe.

Què vols saber de les eleccions municipals a Barcelona?