Ciutadans ja ha expulsat el regidor Paco Sierra del partit. Ho ha fet públic aquest dilluns al matí en compareixença la diputada taronja al Parlament de Catalunya Anna Grau, que, literalment, ha dit: “El partit ha resolt l’expedient obert amb l’expulsió”. El procés es va iniciar arran de la crisi sorgida per l’autoproclamació de Sierra com a president del grup municipal, en contra de la que fins aleshores era presidenta i candidata Luz Guilarte, que va acabar dimitint.

L’expulsió, ha comunicat Grau, es va fer efectiva dijous passat al matí, un dia abans del ple municipal, però no és una decisió ferma perquè el regidor hi ha recorregut en contra a la Comissió de Garanties del partit. En cas que es ratifiqui la decisió presa, l’organització del partit a Madrid haurà de comunicar a l’Ajuntament de Barcelona que Sierra ja no forma part de Ciutadans. D’aquesta manera, i de forma gairebé automàtica, Sierra passaria a ser regidor no adscrit.

Negociacions trencades des de fa dies

El partit i el grup municipal havien estat negociant els càrrecs i l’autogestió del grup, però va ser la mateixa organització del partit que dimecres passat va comunicar que les negociacions s’havien trencat. Posteriorment, Sierra i les dues regidores de Barcelona van respondre amb un altre oferiment de negociació aquest dilluns mateix, que no es produirà.

Més enllà de les vies que ofereix el partit a Paco Sierra també li queda l’opció d’acudir a la justícia ordinària, un fet que en diverses ocasions ha dit que no descartava.

El candidat de Ciutadans

Falten sis mesos per a les eleccions municipals del 2023 i Ciutadans no té candidat. Abans que esclatés la crisi era la regidora Luz Guilarte, que ho era sense cap procés de selecció intern, sense que s’haguessin celebrat primàries.

En ser preguntada precisament sobre les eleccions, Anna Grau s’ha limitat a dir que “el partit tindrà una candidatura robusta”. I davant la petició de Sierra de primàries i l’acusació de falta de democràcia interna, Grau ha assegurat que “les primàries no ens fan por”. Sobre si ella mateixa pot ser candidata del partit, Grau ha dit que està a disposició del partit, com molta altra gent.