El candidat del PSC a l’alcaldia de Barcelona, Jaume Collboni, ha promès, si guanya les eleccions municipals del 2023, fer canvis a la recollida d’escombraries porta a porta de Sant Andreu. Ho ha dit des d’un acte al Centre Cultural Els Catalanistes, acompanyat de la presidenta del Congrés dels Diputats, Meritxell Batet. “El porta a porta ha complicat la vida dels veïns. Quan una cosa no funciona s’ha de canviar!”, ha exclamat Collboni.

El candidat socialista ha retret als comuns d’Ada Colau que “per molt ben intencionada que sigui una política, si no funciona, es canvia. L’important no és tenir tu raó, sinó resoldre un problema”. Més enllà d’això, Collboni també ha proposat crear la figura de l’alcalde de districte “amb poder i capacitat de fer coses” i “que no hi estigui absent”, en referència a l’actual regidora de Sant Andreu, Lucía Martín.

“El porta a porta ha complicat la vida dels veïns. Quan una cosa no funciona s’ha de canviar!”
Jaume Collboni, candidat PSC

Un nou pla de manteniment als barris

El PSC també ha proposat per reforçar el manteniment de l’espai públic amb un nou pla de manteniment als barris. Estaria dotat amb 150 milions d’euros, “el triple de la dotació actual” i, segons els socialistes, permetria millorar carrers, places, escocells, escales i altres elements de l’espai públic. Durant els primers 100 dies de mandat, ha concretat, faran una base de dades amb totes les necessitats de millora que permetrà tenir un diagnòstic acurat de l’estat de l’espai públic.

Què vols saber de les eleccions municipals a Barcelona?