El candidat de TriasxBCN Xavier Trias ha acceptat que la reforma del carrer del Consell de Cent “quedarà bonica”, però ha advertit dels efectes que pot tenir en els lloguers: “Els propietaris i el comerç estaran contents, però els lloguers pujaran de preu. Si ho hagués fet jo, dirien que soc un senyoret“, ha dit l’exalcalde en un acte a tocar del Mercat de Sant Antoni, a l’Eixample, on ERC va guanyar les eleccions el 2019.

Segons Trias, aquesta “no és una operació urbanística de futur“, i ha posat d’exemple com a actuacions prioritàries la cobertura de la ronda de Dalt, un passeig verd entre la Marina del Prat Vermell i el Paral·lel o una transformació a la Gran Via.

Trias, sobre les enquestes: “Són polítiques”

Trias demana no fer cas de les enquestes que han de sortir els pròxims dies perquè considera que busquen influir l’electorat: “Ens tremolaran les cames, però recordeu que són enquestes polítiques”. El candidat considera que Trias per Barcelona “guanyarà perquè la situació és bona i positiva”. També ha insistit en la necessitat de no deixar-se endur per discursos pessimistes, i ha posat d’exemple la projecció de la ciutat andalusa de Màlaga: “Home, Màlaga està bé, però Barcelona li dona mil voltes. El que no pot ser és que hàgim perdut la il·lusió”, ha afirmat.  

Ortega: “Colau va ser alcaldessa amb mentides; Trias serà alcalde dient veritats” 

Joana Ortega, número sis de la llista de Trias per Barcelona i exvicepresidenta de la Generalitat de Catalunya, ha acusat Colau de ser “experta a buscar excuses” i Collboni de governar amb estil Rodalies: “Sempre tard i segons el que li manen de Madrid”. I ha rematat la seva intervenció assegurant que l’alcaldessa va aconseguir governar enganyant: “Colau va obtenir el govern dient mentides de Trias; i Trias serà alcalde dient veritats sobre Colau”.  

En l’acte també hi ha intervingut membres de la llista com Neus Munté i Joan Rodríguez, i la número 11 de la llista, Francina Vila, que considera que els barris de la ciutat estan “estressats” perquè el govern municipal “no és capaç de gestionar ni l’ABC de la ciutat, que és la seguretat, la neteja i la mobilitat”. D’això n’ha culpat el govern de Colau i Collboni, però també Maragall: “Ha estat la crossa del govern donant suport a les polítiques de decreixement”. 

Què vols saber de les eleccions municipals a Barcelona?