decidir bcn test

Investigadors de la UPF i de la UOC han creat Decidir BCN, un test interactiu de recomanació de vot de les eleccions municipals 2023 a Barcelona que permet calibrar quin partit s’aproxima més a les teves preferències. El sistema és senzill: amb un qüestionari de 24 preguntes et situa en un mapa ideològic i compara quina afinitat tens amb els diferents partits segons les teves respostes.

Decidir BCN: Descobreix quin partit s’aproxima a les teves respostes

Un test sense ànim de lucre que vol ajudar els indecisos

Ha estat dissenyada per Toni Rodon, professor lector del Departament de Ciències Polítiques i Socials de la UPF; Marc Guinjoan, professor agregat dels Estudis de Dret i Ciència Política de la UOC, i Nikandros Ionnidis, estudiant del programa de doctorat en Ciències Polítiques i Socials de la UPF.

Els creadors de l’aplicació expliquen que s’ha desenvolupat sense cap ànim de lucre i està desvinculada de qualsevol partit o organització política. Afegeixen que no recull cap informació personal i les dades introduïdes són totalment anònimes.

Marc Guinjoan afirma que DecidirBCN és una aplicació que pretén ajudar la ciutadania a pensar el seu vot a partir d’una sèrie de temes de debat que seran rellevants a les eleccions a l’Ajuntament de Barcelona. 

Toni Rodon explica que l’aplicació “vol ajudar els votants a veure el grau de concordança entre el que pensen i la ubicació dels partits, en funció del seu programa electoral”. Assegura que pot ser útil als indecisos a l’hora de triar què votaran, si és que decideixen fer-ho.


Què vols saber de les eleccions municipals a Barcelona?